Bare én gang i Tippeligaens historie har så mange fått fyken

— Å kvitte seg med treneren er en enkel løsning, mener Trenerforeningen.

DE MÅTTE GÅ: Fra venstre David Nielsen, Tor Ole Skullerud, Steinar Nilsen og Harald Aabrekk.

Tirsdag fikk Steinar Nilsen sparken som Tromsø-trener. Dermed blir han den fjerde treneren i eliteserien denne sesongen som må gå.

De andre var Harald Aabrekk (Aalesund), David Nielsen (Strømsgodset) og Tor Ole Skullerud (Molde).

— Sånn umiddelbart er jeg veldig skuffet. Tromsø valgte den enkle løsningen, som er å kvitte seg med treneren, sier Teddy Moen, daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening (NFT).

Som oversikten vår viser må vi tilbake til 2006 for å finne flere trenersparkinger i norsk eliteserie. Da ble seks trenere avskjediget før sesongen var omme.

Vår oversikt strekker seg tilbake til 1990 da Tippeligaen ble startet. Kun i 2006 har det vært flere trenersparkinger enn denne sesongen.

- Har bedt Steinar ta kontakt

Teddy Moen i NFT sa tirsdag formiddag at han hadde sendt melding til Steinar Nilsen.

— Dette kom brått på. Jeg har sendt Steinar en melding og bedt ham om å ta kontakt. Trenerforeningen er der hvis han har behov for det, sier Moen til Bergens Tidende.

Daglig leder i NFT, Teddy Moen.

Moen påpeker at det er styrets privilegium å kvitte seg med en trener, og at han ikke har innsikt i hvorfor styret valgte som de gjorde.— Men det å sparke treneren er en ganske så alvorlig situasjon. Hvis du gjør det bør du gi en god begrunnelse ut til offentligheten for å unngå spekulasjoner, sier Moen.

Senere tirsdag utdypet styret i TIL at det var misnøye i spillergruppen som gjorde at Nilsen måtte gå:

"I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen", skrev TIL i pressemeldingen.

- Viser svakhet

- Hva tenker du om at hele fire trenere har fått sparken så langt?

— Det å sparke treneren kan selvsagt gi en kortsiktig effekt, men veldig sjelden en langsiktig effekt. At man sparker trenere viser ofte svakhet, at man lar seg presse av omgivelsene, sier Teddy Moen.

TV 2s Davy Wathne er en av dem som lar seg forarge av TIL-styret.

"Harald Aabrekk, David Nielsen, Tor Ole Skullerud og Steinar Nilsen. Fire av 16. Som i gamle dager", skriver han på Twitter.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk