Fotball

Nå kan det bli en kamp mot klokken for Høgli

Den nye skadebeskjeden innebærer at backen kan rekke eventuelle play-off-kamper.

SKADET I RYGGEN: Tom Høgli, her fra landslagssamnlingen i forkant av kampen mot Kroatia.

I oktober skal Norge ut i viktige EM-kvalifiseringskamper mot Malta og Italia. Derfor passer det svært dårlig at Tom Høgli mandag fikk påvisst brudd i en ryggvirvel.

Det betyr at Høgli er ute i opp til seks uker. Dermed kan det fort bli en kamp mot klokken for venstrebacken for å rekke eventuelle play-off-kamper i november.

Norge innehar for øyeblikket den siste direkte EM-plassen i gruppe H, men Per-Mathias Høgmos menn ligger bare to poeng foran Kroatia.

Dermed kan Norges beste menn bli tvunget ut i play-off dersom de avgir poeng i enten hjemmekampen mot Malta eller bortekampen mot Italia. Høgli forteller at eventuelle play-off-kamper, som vil finne sted mellom 12. og 17. november, gir økt motivasjon i opptreningsfasen.

— Det er klart. Man prøver uansett å komme tilbake så fort som mulig, men det er klart slike gulrøtter hjelper veldig på, sier Høgli til Aftenposten, før han minner om at det norske laget er sterke i troen på at play-off-kamper ikke blir nødvendig, og at EM-plassen er sikret allerede i oktober.

Zlatan, Messi eller Ronaldo? Nei, Gro er det store forbildet. Les vårt portrettintervju med Tom Høgli, mannen som ikke er som alle andre fotballspillere, her.

- Veldig positiv til tolv-tiden

Høgli pådro seg skaden da han ble taklet stygt i derbyet mot Brøndby søndag. Høgli var med på Per-Mathias Høgmos liste da landslagssjefen offentliggjorde landslagstroppen tidligere på mandagen.

Han hadde lenge god tro på at skaden ikke ville hindre ham i å spille landskampene.

— Jeg var veldig positiv helt til tolv-tiden. Jeg håpet at det bare bare en slagskade, men utover dagen ble jeg forberedt på at det var et brudd, forteller Høgli.

Taklingen som skadet Høgli fikk Ståle Solbakken til å rase: - Hadde ingen mulighet til å beskytte seg.

Høgli forteller at han vil tilbringe brorparten av de neste ukene i København, men at han denne uken reiser til Tromsø for å bevitne kona Junes disputas ved Universitetet.

Han utelukker heller ikke en Oslo-tur i oktober.

— Det hadde vært veldig fint å dra til Oslo for å se kampen mot Malta på Ullevaal, sier Høgli.

Les også

  1. Høgli til sykehus med mulig ryggbrudd: - Det er vondt å gå og sitte

  2. Høgmo før skjebnekampene: - Angriper dem på samme måte som før

  3. Her er Norges tropp til skjebnekampene

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. FC København
  3. Tom Høgli