Fotball

Pappa Ødegaard: Slik blir det å konkurrere mot Martin

– Han kan gjerne score tre mål, hvis vi scorer fire, sier Mjøndalen-assistent og Norges mest omtalte fotballpappa, Hans Erik Ødegaard (40).

KONKURRENTER: Neste sesong skal trolig Martin Ødegaard (tv.) spille for Godset mot pappa Hans Eriks Mjøndalen.
 • Fredrik Saltbones

DRAMMEN (Aftenposten): – Det ble veldig behagelig etter hvert, og det hadde jeg ikke trodd, sier Hans Erik Ødegaard til Aftenposten dagen etter at opprykket til eliteserien ble sikret med 3-0-seier over Brann.

Spillerne festet til langt på natt og satte ferden videre til Amsterdam for å feire den fantastiske sesongen. Men for assistenttreneren var det ingen nåde. Ødegaard var tilbake på jobb i familiebedriften Ødegaard Mote klokka ni.

På CC Senter i Drammen tar han seg tid til en prat med Aftenposten – om opprykket, spekulasjonene rundt sønnen Martin Ødegaard og det at far og sønn kan møtes som konkurrenter neste år.

BUTIKKEIER: Hans Erik Ødegaard driver klesbutikken Ødegaard Mote, som har flere filialer i drammensområdet. Her er han på CC Senter i forbindelse med et vareutsalg.

Uviss fremtid for far og sønnMen 40-åringen kan ikke garantere at det skjer. For selv om Mjøndalen-ledelsen vil ha med ham med videre, er det ikke sikkert tiden strekker til for den travle butikkeieren, familiemannen og fotballtreneren. Samtidig sikler nærmest samtlige storklubber i Europa etter sønnen Martin Ødegaards signatur.

– Ingenting er hundre prosent sikkert, men slik det ser ut nå, legges det opp til at blir sånn, sier Ødegaard.

Les også

- Ødegaard tilbys femårskontrakt av Real Madrid

Da vil i så fall to av neste sesongs kamper bli et møte mellom far og sønn Ødegaard. Og hvordan blir det?

– Det tror jeg blir helt uproblematisk. Det blir sikkert et poeng i media, men det kommer til å være Mjøndalen mot Strømsgodset, ikke Martin mot meg, sier pappa Ødegaard.

Mener Martin gjerne kan score

– Når den tid kommer får vi se hva vi kan gjøre for å gjøre Strømsgodset minst mulig gode – sånn at vi senker deres styrker og hever våre styrker mest mulig. Det er det det handler om. For oss blir det aller viktigste å bli bedre og å prøve å ta poeng mot alle lag vi møter, fortsetter han.

ELITEKOMET: Martin Ødegaard har spilt en forrykende sesong for Strømsgodset.

Forholdet til sønnen er selvfølgelig sterkt, men i kampens hete må følelsene legges til side. Samtidig ønsker han sønnen suksess, selv mot eget lag, så fremt Mjøndalen vinner til slutt.– Martin kan gjerne score tre mål, hvis vi scorer fire – sånn at vi vinner 4-3. Det er helt greit. Når jeg er med Mjøndalen, håper jeg selvfølgelig at vi vinner, sier Ødegaard – som tror laget fra Nedre Eiker har gode muligheter til å bite fra seg i eliteserien.

Tror på Mjøndalen-suksess

– Alle nyopprykkede lag blir dømt nord og ned, og er underdogs, men det er veldig mange lag som klarer seg bra etter å ha rykket opp – Stabæk denne sesongen for eksempel. Jeg tror vi har gode muligheter til å klamre oss fast, sier assistenttreneren.

Martin Ødegaard, som fyller 16 år 17. desember, har lagt bak seg en fantastisk førstesesong på øverste nivå i Norge. 15-åringen har spilt 23 eliteseriekamper for Strømsgodsets A-lag, scoret fem mål og jammen fikk han tre kamper for Norges A-landslag også.Det har vekt enorm oppsikt – i hele verden. Nærmest alle de største mediehusene har omtalt unggutten, og nesten alle de største klubbene i Europa har meldt sin interesse. Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Manchester United er nevnt.

– Martin-interessen er nesten problematisk

Det har gjort mobiltelefonen til Hans Erik Ødegaard glohet.

–Det var én dag i sommerferien og én dag i september at det ikke var noe, men ellers er det noe hver eneste dag, sier han.

– Men synes du det er spennende også?

KJENDIS: Det er ikke lett for Martin Ødegaard å være anonym lenger.

– Det er klart det er kjempespennende og morsomt, men på en måte blir man litt blasert eller bortskjemt, eller hva man skal kalle det. De fem-seks-sju-åtte-ni første klubbene var morsomme, men etter hvert har det blitt så mye at det er nesten problematisk å håndtere det. Det er morsomt og smigrende, men det blir nesten for mye, sier Hans Erik Ødegaard.

Ingen klubber tilbyr ham akademi-plass

Han ønsker ikke kommentere noe rundt aktuelle klubber, men han sier at ingen akademi i verden er bedre enn Godsets A-lag og at det derfor er uaktuelt å signere for en klubb som ikke gir ham en plass på førstelaget.

– Ingen av klubbene vi prater som vil ha ham til akademiet sitt, heller.

– Det som er viktig er at får en arena der han kan utvikle seg. Han har en arena i Strømsgodset nå, men en dag tror jeg han må videre for å utvikle seg mer. Når den dagen kommer, vet vi ikke, men da må han opp på et nivå som gjør at han vil utvikle seg mer, ellers er det bedre å være i Godset. Hvor det er vet vi ikke ennå, sier Hans Erik Ødegaard.

– Martin har kjempemye å gå på når det gjelder utvikling. Han har kommet lenger enn mange andre 15-åringer, men det betyr jo ikke at han skal slutte å utvikle seg, heller tvert imot. Jeg er helt sikker på at han kommer til å utvikle seg masse fortsatt, avslutter han.

svp://21083?view=ap

Les også

 1. Nyklippet Hansen: - Jeg tror sønnen min blir fornøyd nå

 2. Ødegaard til topps i talentkåring

 3. Slik spilte Norge - Dæhli var best

 4. Martin Ødegaard starter på benken

 5. «Kun Northug som forstår hva dette er for noe»

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Martin Ødegaard
 3. Strømsgodset IF
 4. Mjøndalen IF