Fotball

Cardiff-eieren: – Vennene mine sier at jeg er gal

Utskjelte Vincent Tan gir ikke opp håpet om å tjene store penger på fotballklubben.

Vincent Tan sier han så sin første fotballkamp i 2010. Cardiff-fansen hater ham. Foto: Reuters

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Sky Sports har intervjuet Cardiffs malaysiske eier i Kuala Lumpur. I det lange intervjuet uttrykker Tan stor skuffelse over Ole Gunnar Solskjær etter nordmannens avsluttende ord om «uenighet om filosofi».

Onsdag kom nye uttalelser fra intervjuet med mannen som gjorde seg mektig upopulær ved å sparke manager Malky Mackay. Det som gjorde Tan enda mer hatet i Cardiff var at han endret klubbens draktfarge og logo fra blått til rødt.

Les også

Cardiff-eier: - Solskjær burde sagt tusen takk

– Hadde jeg visst at det var så vanskelig og at vi ville støte på så mange problemer, ville jeg kanskje aldri ha investert penger i klubben, sier Tan til Sky Sports.

– Samtidig er det en utfordring, og jeg tror at jeg kan gjøre det til en lønnsom forretning. Alle mine venner sier at jeg er gal som tror at det er mulig å tjene penger på dette, men tiden vil vise, sier Tan.

Cardiff-eier Vincent Tan (t.v) sammen med Ole Gunnar Solskjær på Emirates Stadium kort tid før nordmannen ble ansatt i Cardiff. Foto: Reuters

1,6 milliarderTan sier at han har investert mellom 160 og 170 millioner pund i klubben siden 2010. Det tilsvarer rundt 1,6 milliarder kroner. Det var en forretningspartner av Tan som i 2010 overbeviste han om å investere penger.

– Han sa at klubben gjorde det bra og at den ville komme til playoff i Championship, og at jeg bare trengte å investere 6 millioner pund, forteller Tan.

– Etter at jeg hadde investert de 6 millionene kom Cardiff seg til playoff-finalen mot Blackpool på Wembley. Det var faktisk den første fotballkampen jeg har vært på i mitt liv, og da ble jeg bitt av basillen, sier Tan.

Les også

Ber fansen være tålmodige med Solskjærs erstatter

Foran Tan og 90.000 andre mennesker tapte Cardiff 3-2. I 2013 rykket Cardiff opp til Premier League under Malky Mackays ledelse. Han fikk fyken etter en dårlig sesongstart, og erstatteren Solskjær ledet Cardiff til sisteplass forrige sesong. Etter en svak åpning i Championship måtte også Solskjær gå av.

Fra blått til rødt

Vincent Tan mener åpenbart at han skal ha mye av æren for at Cardiff rykket opp. Men det hadde sin pris for Cardiff-fansen – klubbfargen ble nemlig endret fra blå til rød. Klubbens kallenavn «bluebirds» ble plutselig meningsløst.

– Etter de første 6 millionene la jeg inn ytterligere 20 millioner pund. Jeg sa også at jeg var villig til å plusse på med 100 millioner pund hvis jeg kunne få endret fargen fra blå til rød. Rød er lykkefargen min, det er nasjonalsymbolet, og det er fargen på nasjonalflagget til Wales. Det har også en rød drage, så jeg ville ha inn rødfargen og dragen, forteller Tan.

– Etter at vi var blitt enige investerte jeg og ga penger til å kjøpe spillere. Året vi gjorde alle endringene var året vi rykket opp, sier Tan.

Han synes åpenbart at han får for lite ros fra fansen.

– De som elsker manageren (Mackay) sier at det var på grunn av ham. Men vi som driver med business vet at vi ikke kunne ha rykket opp uten de pengene jeg har gitt til klubben, sier Tan.

Alt tyder på at Cardiffs nye manager blir Russell Slade, som sa opp jobben i Leyton Orient for å overta klubben i Wales med den kontroversielle eieren.

Cardiff spilte 1-1 mot Brighton tirsdag. Etter 10 runder ligger laget på 13. plass i Championship, syv poeng bak lederlagene.

 1. Les også

  - Solskjær ikke enig med Cardiff om sluttpakke

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Vincent Tan: - Cardiff er min doktorgrad i fotballeierskap

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Cardiff-eieren gjør helomvending - går tilbake til blå drakter

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Ber fansen være tålmodige med Solskjærs erstatter

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Cardiff-eier: - Solskjær burde sagt tusen takk

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Solskjærs forgjenger sendte rasistiske, sexistiske og homofobiske SMSer

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Cardiff vurderer å bytte til blått igjen