Fotball

TUILs leiesoldat blomstrer: – Ikke umulig at jeg blir værende lengre

Kristoffer Hay har vært en viktig brikke på et TUIL-lag som har vist storform de siste ukene.

Kristoffer Hay, på lån fra Vålerenga, har imponert i TUILs midtforsvar den siste tiden.
  • Lars Elvevold

Hay er utlånt til TUIL fra Vålerenga denne sesongen, og har den siste tiden etablert seg i Dalingans midtforsvar i Tobias Vibes fravær. 19-åringen, som er født i Tromsø, men flyttet sørover som syvåring, har vokst fra kamp til kamp den siste tiden.

Hay stortrives i TUIL, og går langt i å antyde at han gjerne blir værende lengre.

– Jeg trives kjempegodt, og alt er egentlig positivt. Jeg er på utgående kontrakt med Vålerenga og skal ha en samtale med de i neste uke, men du kan vel si at det er langt fra umulig at jeg blir værende i TUIL hvis de ønsker det. Jeg har en god dialog med Gaute og snakker med han hver dag, men vi var enige før sesongen at samtalene om fremtiden kan vente til etter sesongen, sier Hay, som nyter å spille på et TUIL-lag i storform som for øyeblikket ligger på kvalikplass.

Les også

TUIL-stopperen må se lagkameratene herje fra tribunen: – Jeg hater det

– Det er veldig artig. Jeg har ikke spilt så mye seniorfotball før så dette er litt nytt for meg. Jeg lærer masse, spesielt av stoppermakker Anders (Jenssen, red.anm.). Hver kamp i 1. divisjon er en krig, men vi har vært flinke til å bikke de jevne kampene i vår favør, sier midtstopperen.

TUIL-trener Gaute Helstrup er meget fornøyd med det unggutten har levert hittil i sesongen, men vil ikke forskuttere noe når det gjelder videre TUIL-spill.

– Kristoffer tar nye steg hele veien. Vi er godt fornøyd med det han har levert i kampene, og måten han trener på hver eneste dag. Så er det litt tidlig å konkludere noe om neste sesong, her er det jo tre parter i bildet, sier Helstrup.

Daglig leder i TUIL, Inge Takøy, er enda tydeligere på at Hay er en spiller TUIL ønsker med videre.

– Vi skal starte opp med samtaler med spillere etter ferien, men Kristoffer er en flott gutt som vi gjerne vil ha med videre, sier Takøy.

Les mer om

  1. Tromsdalen Fotball
  2. Fotball 1. div