Fotball

Jerv slo Mjøndalen - eliteseriehåpet lever videre

Jerv slo tilbake mot Mjøndalen og møter cupfinalist Kongsvinger i neste kvalikrunde neste lørdag.

Jerv jubler etter seieren. Foto: Digitalsport

 • Herman Folvik

Jerv-Mjøndalen 2-1 (1-0):

— Det var veldig rart å bare spille en omgang, men jeg synes vi legger ned en veldig god jobb. Vi viser at vi har mer lyst enn Mjøndalen selv om vi blir litt presset på slutten. Vi fortjener å gå videre, mener Espen Knudsen, Jerv-stopper.

To uker etter at kampen startet er Jerv videre i neste runde. Jerv hadde 1-0 å gå på fra første omgang for to uker siden etter scoringen til Eirik Haugstad. Mjøndalen utlignet raskt, men det varte bare i tre minutter før Tonny Brochmann sendte Jerv foran igjen.

— Vi er klart bedre enn Mjøndalen i de fasene vi klarer å holde på ballen, og det ikke bare blir lange baller. Alt i alt er vi hakket bedre og fortjener å gå videre, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Les også

Marit Bjørgen tok seieren i sitt comeback: - Det er kanskje mamma-effekten

Matchvinneren lovet scoring og holdt ord

Matchvinneren Tonny Brochmann lovet scoring før omganen startet, etter to ukers oppladning. I den første omgangen før kampen ble avblåst i regnet bommet dansken på straffe.

— Dette fortjente vi. Vi måtte vente på lenge andre omgang og hodet fungerer litt rart. Særlig for meg som bommet på straffe. Det var spesielt og det er godt å vinne. Det blir en stress-kamp. Det var veldig spesielt, sier Brochmann som lovet å score før omgangen.

— Siden jeg bommet på straffe måtte jeg score i denne kampen. Jeg holdt mine ord heldigvis, jubler dansken.

Matchvinner Tonny Brochmann i duell med Amahl Pellegrino Foto: Digitalsport

Grimstads drøm om eliteseriespill i 2017 lever i beste velgående fortsatt etter at Jerv holdt Mjøndalen unna i første kvalikrunde. Nå venter Luis Pimentas' Kongsvinger som slo ut Sandnes Ulf for to uker siden.

Vinneren av den kampen møter Stabæk over to kamper i en avgjørende duell om den siste plassen i eliteserien.

Mjøndalen var nærme

Mjøndalen jaktet ny utligning mot slutten av kampen og satte press på Jerv. Vegard Hansens gutter var som vanlig skumle på lange baller og dødballer. Det meste av spillet foregikk på Jervs banehalvdel, men Grimstad-gutta fikk bedre kontroll mot slutten av kampen og dro seieren i land.

Utenom helt i siste sekund da Glenn Andersen bommet på en klarering og Mjøndalens Midtgarden kom alene med Øyvind Knutsen. Heldigvis for Jerv kom keeperen tett på Midtgarden og reddet skuddet.

Kongsvingers sørlending før cupfinalen:

Les også

- Vi kan kjøre på, og har alt å vinne

To raske mål

Ingen av lagene hadde gjort noen endringer fra første omgang for to uker siden. Jerv startet best på eget gress, men de store sjansene lot vente på seg i åpningsminuttene av omgangen, men de skulle komme litt senere. Nærmest var Mjøndalen-kaptein Joachim Olsen Solberg på et frispark fra 35 meter som Øyvind Knutsen holdt greit.

Mjøndalen utlignet fort, men Jerv scoret like etter.

Etter 57 minutter satt den for Mjøndalen. Magnus Sylling Olsen utlignet med et strålende skudd i lengste hjørnet fra 16 meter etter et fint angrep av gjestene. Bare tre minutter senere tok Jerv føringen på ny. Tonny Brochmann bommet på straffe i første omgang, men fikk revansje med sin scoring etter 60 minutter og Jerv var oppe i 2-1. Kampen roet seg litt ned. Mjøndalen satset mye på dødballer. Etter 74 minutter var de nære ved Erik Midtgarden som avsluttet over fra fem meter etter corner. Gjestene var skumle på en ny dødball like etterpå hvor det var klabb og babb i feltet.

Les også

Jerv-Mjøndalen avgjøres i Grimstad

Den håpløse omgangen for to uker siden

Etter 44 minutter og 30 sekunder sa dommer Kristoffer Hagenes stopp i parodikampen for to uker siden.

Det pøsregnet, blåste surt og var kaldt. Spillerne nær sagt sprintet inn i garderoben, men kom da altså ikke ut til andre omgang før 14 dager senere. Etter omgangen sist måtte Amahl Pellegrino få hjelp av Røde Kors grunnet kulden og ble satt i haugevis av tepper.

Les også

Mjøndalen-spillere måtte ha legehjelp: - En var helt blå

Før den tid hadde altså Eirik Haugstad sendt Jerv opp i 1-0 med en heading. Tonny Brochmann misbrukte et straffespark til å doble ledelsen før pause sist. Den brant han langt over.

I mellomtiden har Øyvind Knutsen og Kristoffer Tønnesen fra Jerv, samt Sousha Makani og William Sell fra Mjøndalen rukket å være på landslagssamling. Grimstad og Levermyr har vært full av snø, før den i dag var nok så grønn.

Mjøndalens profil Mads Hansen har også i mellomtiden spekulert i om hans lag er det eneste som har vært på «fylla» i pausen av en fotballkamp, på sosiale medier.

 1. Les også

  Kvalikkampen fortsetter ikke før etter landslagspausen

 2. Les også

  Jerv-Mjøndalen avgjøres i Grimstad

 3. Les også

  Storscoreren mistrivdes i gamleklubben. Nå er han nøkkelspiller for høytflyvende Jerv

 4. Les også

  Kvalikdramaet ble avbrutt: Nå er det bestemt når resten av kampen spilles

 5. Les også

  - De får spøke og tulle akkurat som de måtte ønske

 6. Les også

  Ansettelsen av Mjelde tatt svært dårlig imot av Åsane-spillerne

 7. Les også

  Følg dramaet her: Kan Jerv holde på ledelsen mot Mjøndalen?

 8. Les også

  Her er SMS-en som beviser at Bruun-Hanssens sønn var tema

 9. Les også

  Eliteseriekvalik avbrutt i uvær - kampen fortsetter med Jerv-ledelse

Les mer om

 1. Fotball 1. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jerv vil forlenge med suksesstreneren

 2. FOTBALL

  Kan måtte vente to uker på en omgang: - Det er veldig merkelig

 3. FOTBALL

  Jerv-Mjøndalen avgjøres i Grimstad

 4. FOTBALL

  - Håper Kongsvinger vinner cupen og fester halve uka

 5. FOTBALL

  Dommeren har inspisert Levermyr: - Fullt spillbar

 6. FOTBALL

  Kvalikkampen fortsetter ikke før etter landslagspausen