Fotball

Rini Coolen gjør én endring fra Ranheim-kampen: Disse elleve starter for RBK

RBK-treneren gir ny tillit til laget som feide Ranheim av banen i Eliteserien lørdag.

YNGSTEMANN UT: Alle på dette bildet bortsett fra Erlend Dahl Reitan starter mot Cork i Irland i kveld. Vegar Eggen Hedenstad går som ventet inn og tar plass på høyrebacken.
  • Eivind Hustad Evjen

Han har ikke fått en enkel start som Rosenborg-trener, nederlandske Rini Coolen. Etter den knallharde ilddåpen mot Celtic som endte i et 1–3-tap og 0–0 på Lerkendal, fikk han imidlertid en solid opptur mot Ranheim i forrige serierunde.

Jensen i fyr og flamme

Rosenborg spilte strålende angrepsfotball, og skapte hele åtte målsjanser i løpet av de første 45 minuttene mot Ranheim. Mike Jensen var i fyr og flamme i sin nye, fremskutte midtbanerolle, og både Anders Trondsen og Marius Lundemo noterte seg for scoringer.

Rosenborg-spillerne ser ut til å trives i den nye 4–2–3–1-formasjonen som Rini Coolen til nå har sverget til. I kveld har Coolen valgt å gå ut i samme formasjon igjen.

STARTER: Jonathan Levi, (f.v) Nicklas Bendtner og Birger Meling starter alle mot Cork i Irland torsdag kveld.

Med mange av de samme elleve spillerne som feide Ranheim av banen.

Det betyr at Nicklas Bendtner fortsetter som venstrekant, Søderlund som midtspiss, og Lundemo og Trondsen som sittende midtbanespillere bak en fremskutt Mike Jensen.

Dahl Reitan ut, Hedenstad inn

Den eneste forandringen er at Vegar Eggen Hedenstad kommer inn som høyreback etter at han ble hvilt mot Ranheim lørdag.

Dette er den første kampen i Europaligaens tredje kvalifiseringsrunde. Vinneren av dette dobbeltoppgjøret går videre til den siste kvalikrunden, hvor makedonske Skhendija mest sannsynlig venter som siste hinder før gruppespillet.

Der venter om lag 90 millioner kroner for Rosenborg. Ryker de ut over to kamper mot Cork, sitter RBK igjen med «kun» rundt ti millioner kroner.

Slik starter Rosenborg (4–2–3–1): Hansen - Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling - Lundemo, Trondsen - Levi, Jensen, Bendtner - Søderlund

Les mer om

  1. Rini Coolen
  2. Mike Jensen
  3. Nicklas Bendtner
  4. Vegar Eggen Hedenstad
  5. Anders Trondsen
  6. Rosenborg BK
  7. Europa League