Fotball

Håskjold Nyland følte seg sjanseløs – nå er han endelig førstevalget

Han følte seg sjanseløs uansett hvor godt han gjorde det. Etter den tredje serierunden i år snudde alt endelig for Ørjan Håskjold Nyland (27).

Ørjan Håskjold Nyland har allerede rukket å få 25 landskamper for Norge. Nå som han er blitt førstekeeper i tyske Ingolstadt, håper han at sjansene for flere A-landskamper forbedres.

Han innrømmer det glatt i ettertid: Oppholdet i tysk fotball virket lenge som et håpløst prosjekt. Ørjan Håskjold Nyland følte han gjorde det godt på trening. Han fikk dessuten gode tilbakemeldinger på det han gjorde. Men da laget ble tatt ut, ble han som vanlig vraket.

– Den første sesongen var en tilvenningssesong. Så den var for så vidt grei nok. I mitt andre år sto jeg de første ti kampene, men så byttet vi trener og jeg ble vraket. Det var vanskeligere å takle. Jeg visste at jeg var den beste keeperen. Både sportsdirektøren og keepertreneren sa det samme. Men selv hvor godt jeg gjorde det, følte jeg meg sjanseløs da laget ble tatt ut, forteller Ørjan Håskjold Nyland til Sunnmørsposten.

Les hele saken med abonnement