Samuelsen om jubelbrølet: – Gøy å ha publikum på min side

Søndag kveld håper han å spille sin andre A-landskamp for Norge.

Martin Samuelsen under lørdagens trening på King Badouin stadion i Brussel. Søndag kan han spille sin andre landskamp for Norge nettopp der.

BRUSSEL: Martin Samuelsen har fått sitt første møte med a-landslagsfotballen de siste ti dagene. Da Per Ciljan Skjelbred måtte melde forfall like før kampen mot Portugal valgte Per-Mathias Høgmø å ringe til West Ham-proffen, som så fikk sin debut i hjemmekampen mot Island.

Da han entret banen for Pål André Helland ble han møtt av et av kveldens høyeste jubelbrøl fra tribunen.

-Det var sikkert en del som var glade for at jeg fikk spille, det er gøy å ha publikum på min side, sier 19-åringen til Aftenposten, og forteller hvorfor han tror fansen er så begeistret:

DEBUTERTE: Martin Samuelsen ble byttet inn for Pål André Helland og fikk sin aller første A-landskamp for Norge.

-Det har jo stått litt i avisene og folk var sikkert nysgjerrige på å se meg spille.

Bilic som mentor

Det er ingen tvil om at det norske fotballpublikummet er klart for spillere med dribleferdigheter og x-faktor som det Samuelsen har.

Etter søndagens kamp mot Belgia venter en ferie, før det blir sesongoppkjøring i West Ham med mål om å imponere klubbens eksentriske manager, Slaven Bilic, om at han fortjener spilletid. Et samarbeid tenåringen fra Haugesund ser frem til å fortsette.

Bilic er en kulthelt i West Ham etter et drøyt år i klubben som spiller midt på 1990-tallet, og det er stor begeistring for han blant supporterne etter den første vellykkete sesongen som manager.

-Han er en veldig ærlig og fin fyr som er dyktig faglig og pedagogisk. Dette året har jeg lært masse av han, sier Samuelsen.

Han setter pris på lidenskapen for fotball som kroaten viser, og tror ikke laget ville kommet så høyt som sjetteplass i Premier League om det ikke var for Bilic. I hverdagen ser han hvor mye manageren styrer.

I oppkjøringen til neste sesong har Martin Samuelsen satt seg som mål om å overbevise West Ham-manager Slaven Bilic om at han fortjener spilletid i Premier League.

-Det er ned på detaljnivået, hvordan treningene er planlagt og møtene er satt opp. Maten, han har en finger med i alt.Tjærnås:

Les også

Dette ga oss litt av troen på landslaget tilbake

Gode tilbakemeldinger

Foreløpig har de ikke snakket om hva sjefen ser for seg i sesongen som kommer. West Ham har byttet ut tradisjonsrike Upton Park med den ombygde Olympiastadion. Samtalene har så langt dreid seg om sesongen som ligger bak, hvor Samuelsen hadde et vellykket låneopphold i Peterborough.

Han er glad for de gode tilbakemeldingene han får.

-I starten av sesongen så var det mye om det taktiske. Jeg hadde en del år med stor mangel på spilletid i Manchester City. På det området har jeg tatt store steg og fått høre det. Så er det litt på det defensive, men der er de også veldig fornøyde med utviklingen. I den offensive delen av spillet og når jeg har ballen har de bare sagt «gjør som du vil og gjør som før».

Selvkritisk og høye krav

Etter debuten mot Island, hvor Samuelsen var involvert i oppbyggingen til Norges tredje mål, sa han til mediene at han ikke hadde nådd så langt som han har om hadde vært fornøyd med en prestasjon som den han leverte.

-Det er viktig å være selvkritisk og stille høye krav til seg selv. Jeg prøvde på noen ting som ikke funket. Et mål eller en målgivende i debuten hadde vært bra, vi får spare det til senere, sier han og smiler.

Martin Samuelsen viste mye av det han kan by på i sin aller første A-landskamp.

Høgmo meldte på lørdagens pressetreff at det definitivt er en sjanse for at Samuelsen slipper til også mot Belgia. Han er glad for at Norge nå er i ferd med å få frem noen litt andre vingtyper, og pekte på Mads Møller Dæhli som har slitt mye med skade de siste årene, Pål André Helland og Martin Ødegaard i tillegg til Samuelsen.

Dette gir landslagssjefen noen andre alternativer, og er også ideelt med tanke på 4-3-3-formasjonen han nå virker å satse på inn mot VM-kvalifiseringen.

Han ser heller ingen grunn til å pirke for mye bort i måten Samuelsen spiller på.

-Nei, tvert imot så tenker jeg at i dagens fotball er man avhengig av å skape ubalanse, og det å sette sammen et lag som har den kompetansen er veldig viktig. Det gjør at vi som lag blir mer uforutsigbare, sier Høgmo, som også sier at han mener Samuelsen har kommet langt i å se når han skal utfordre på egenhånd, og når han heller bør gi ballen fra seg.

Han har forståelse for publikums begeistring.

-Dette er spillere som er med på å øke underholdningsverdien.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: