Fotball

Hamrén i ordkrig med TV-profil: - Hvorfor gjør ikke ungene dine som du sier?

Sveriges landslagssjef Erik Hamrén var ikke bare fornøyd etter søndagens seier.

Erik Hamrén reagerte på flere av spørsmålene han fikk etter seieren mot Montenegro (Arkivfoto)
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Sverige tok et langt steg mot EM etter søndagens 3-1-seier mot Montenegro, samtidig som Østerrike slo Russland. Med fire kamper igjen å spille i gruppe G, ligger svenskene på andreplass, fire poeng foran Russland.

— Det var en veldig, veldig bra dag for oss resultatmessig. Det føles kjempebra og jeg er godt fornøyd, sa Erik Hamrén på pressekonferansen etter kampslutt ifølge Aftonbladet.

Les også

Storavis med reklame på det svenske flagget

Reagerte på spørsmål

Men stemningen forandret seg raskt da TV4-ekspert Olof Lundh spurte Hamrén hvorfor de svenske spillerne ikke gjorde det han ba dem om i en halvtime.

— Hvorfor de ikke gjør som jeg sier? Det er fordi det er fotball. Vi hadde ikke trengt å sitte her ellers. Hvorfor gjør ikke dine barn som du sier? kontret Hamrén.

— Det er et helt annet spørsmål, svarte Lundh, før den tidligere Rosenborg-treneren reagerte:

— Nei, det er det f*** ikke.

— Hvis du sammenligner barna mine med dine spillere, er du ute og kjøre, fulgte Lundh opp.

Zlatan Ibrahimovic scoret to da Sverige slo Montenegro 3-1.

— «Hvorfor gjør de ikke som du sier?» - det er ett av de merkeligste spørsmålene jeg har fått. Det er fotball det handler om, det er motstandere involvert og en kvalifiseringskamp det handler om. Noen ganger fungerer det ikke som ønsket. Det er ikke noe rart, sa Hamrén og gikk videre.

Les også

Norge rangeres på nivå fire i VM-kvalifiseringen

— Forstår ikke hva du mener

Også på slutten av pressekonferansen reagerte Hamrén da han ble spurt om han ville gi nye spillere muligheten og være mer modig i laguttaket, nå som de nesten er klare for EM.

— Nei, jeg forstår ikke hva du mener. Absolutt ikke! Vi er her for å vinne og jeg mener vi langt ifra er klare for EM. Vi har et godt utgangspunkt og sendte et stikk til eget fotbalforbund om at de ikke fikk ordnet pause i Allsvenskan for hele samlingen. I likhet med her i Norge, ble det spilt full eliteserierunde kun én dag før kampen mellom Norge og Sverige.

— Vi har testet mange spillere når vi har hatt muligheten og hadde vi hatt Allsvenskan-spillere hele samlingen, ville vi kanskje testet flere. Men den muligheten hadde vi ikke nå, sier han.

Roligerere dagen etter

På mandagens pressekonferanse, ble gårsdagens utbrudd naturligvis tatt opp. Ifølge Aftonbladet var det en langt roligere Hamrén som møtte pressen dagen derpå og landslagssjefen mente at det ikke var noe bråk mellom han og Lundh på søndagen heller.

— Da har dere ikke sett meg bråke før, så det ble gjort en større greie ut av det enn det var. Jeg ble overrasket av et spørsmål og svarte på det.

Les også

  1. Nå kan vi glemme å bli beste treer

  2. Se, her er et norsk landslag som vinner

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Sveriges herrelandslag fotball
  3. Montenegro