Fotball

TV 2 i forhandlinger om å få vise mer fotball

Foreløpig har ingen norske TV-kanaler rettighetene til å vise fotball fra Spania, Italia eller Frankrike.

Messi og Ronaldo vil ikke bli å se på norske TV-skjermer denne sesongen dersom ingen norske TV-selskaper er villige til å kjøpe rettighetene.
  • Kurt B.M. Haugli

Men TV 2 har veldig lyst på enda mer fotball. Kanalen som eier retten til å vise all engelsk fotball i Norge samt det mest interessante av norsk klubbfotball, vil ha mer.

— Vi er i utgangspunktet interessert i slike rettigheter. Vi har vært i forhandlinger, men det er ingen løsning, sier Bjørn Taalesen. Han har ansvar for sportsrettigheter hos TV 2. ## Rettigheter i spill

Etter at forrige sesong ble avsluttet i spansk La Liga, italiensk Serie A og fransk Ligue 1, var det ingen norske TV-selskaper som hadde rettigheter til å vise kampene.

Det er et selskap som har kjøpt rettighetene for blant annet Norge til disse tre ligaene. Dette selskapet forsøker nå å selge rettighetene videre.

— Hadde det vært billig, hadde dette vært en enkel sak, sier Taalesen.

TV Norge vil ikke kommentere

Den andre store aktøren på fotball i Norge er, etter hvert, TV Norge-systemet blitt under sin nye eier Discovery Networks Norway (DNN). De har allerede rettighetene til alle EM-kvalifiseringskampene i Norge inkludert Norges kamper. De har også rettighetene til Europaligaen og Bundesliga.

Bundesliga har til nå gått på Eurosport 2 som eies av Discovery. Europaliga og landskamper har vært sendt på TV Norge-kanalen MAX.

— Vi kommenterer ikke rettigheter før de eventuelt er i boks, sier sportssjefen i Discovery Networks Norway Jan-Erik Aalbu. Han vil ikke en gang bekrefte eller avkrefte om hans selskap har vært i forhandlinger om rettighetene til La Liga, Serie A og Ligue 1. ## Har trolig Ødegaards kamper

Selv om det er mye god europeisk fotball som norske tilhengere nå kan gå glipp av, så er muligheten for at en norsk kanal til slutt slår til absolutt til stede.

— Det har vært en lang prosess, og nå er ligastart bare tre dager unna, sier Bjørn Taalesen i TV 2. Selv om de ennå ikke har sikret seg spansk fotball, blir det ikke helt fritt for spansk fotball på skjermen der i gården. Kanalen har rettigheter til Real Madrid Castillas kamper på Spanias tredje nivå. Dette er klubben Martin Ødegaard mest sannsynlig kommer til å spille for også kommende sesong.

Discovery Networks Norway som nå eier Eurosport, vil gjøre endringer i løpet av høsten på sin kanalstruktur. Eurosport Norge vil bli lansert. Her vil også kampene fra Bundesliga bli vist.

— Vi vil også vurdere i noen tilfeller å sende Bundesliga med spesielt interessante oppgjør på kanalen MAX, sier Jan-Erik Aalbu.

Her kan du se fotball utover høsten:

La Liga, Serie A og Ligue 1 har ingen rettigheter til nå

Premier League        TV 2Premium (beta)
ChampionshipTV 2Premium (beta)
FA CupenTV 2Premium (beta)
Ligacupen, EnglandTV 2Premium (beta)
Champions LeagueViasatViasat4/Viasat Fotball
EuropaligaenDiscovery NNMAX
BundesligaDiscovery NNEurosport2/Eurosport N
EliteserienTV 2/C MoreTV2, TV 2 Zebra, C Mores kanaler
EM kvalikDicovery NNMAX
MLS (USA)Discovery NN 

Les mer om

  1. Internasjonal fotball