Fotball

Sanchez-dobbel sikret Arsenal-seier

The Gunners beholdt kontrollen på andreplassen etter 3-1 mot Hull City

KLAR SEIER: Alexis Sanchez (t.h.) jubler etter sin første scoring med Santi Cazorla og Hector Bellerin. Arsenal hadde god kontroll i kampen mot Hull City og tok tre poeng.
 • Torgrim Gotland Bakke

Arsenal tok en klar seier over Hull City og beholdt overtaket på Manchester City i kampen om andreplassen i Premier League. Anført av en Alexis Sanchez i scoringsform og hovmester Santi Cazorla var "The Gunners" klart bedre enn Hull, som hadde muligheten til å ta et lite steg ut av nedrykkskampen med seier i mandagens kamp.

— Vi vil beholde dette nivået ut sesongen. Andreplassen er viktig for meg og laget, så vi vil holde på nivået, sier Santi Cazorla etter seieren.

— Vi vil vinne ligaen neste sesong, vi vil beholde andreplassen ut sesongen, men det viktigste nå er å sikre Champions League-plass og vinne FA-cupen, sier midtbanespilleren.

Treg start

Det var en ganske lite minneverdig start på kampen på KC Stadium. Det nærmeste noen av lagene kom en målsjanse var et langskudd fra Alexis Sanchez fra rundt 20 meter. Det hadde Hull-keeper Steve Harper rimelig god kontroll på selv om han måtte gi en retur.

Utover i omgangen kom hjemmelaget mer med i kampen og var flinke til å komme opp langs kantene og slå innlegg. Midtveis kom også en ok sjanse da Robbie Brady slo et glimrende innlegg mot bakerste stolpe, men Alukos heading tilbake i feltet ble klarert av Per Mertesacker.

To raske for Arsenal

Kort etter tok Arsenal ledelsen. Etter at Tom Huddlestone rotet bort ballen på egen halvdel, fikk Alexis Sanchez frispark fra rundt 20 meter. Det tok chileneren selv og skuddet gikk via Michael Dawson i Hull-muren og over en utspilt Steve Harper.

Og noen minutter senere kom en ny Gunners-scoring, nok en gang vi en Hull-forsvarer. Santi Cazorla leverte en lissepasning på 40 meter til Aaron Ramsey, som fikk ballen på 16 meter. Midtbanespilleren tok ned ballen, vendte om og skjøt via Robbie Brady, som kastet seg for å blokkere skuddet. I stedet for en vellykket blokkering, gikk ballen på ny i en bue fordi en utspilt Hull-keeper.

Ny Sanchez-scoring

SCORING NUMMER TO: Alexis Sanchez runder Steve Harper og setter inn sitt andre og Arsenals tredje mot Hull.

Hull fortsatte å komme med gode initiativ offensivt etter scoringene, men de store sjansene uteble. I stedet var det gjestene som vartet opp med en ny scoring før pause. Etter å ha avverget to gode Arsenal-sjanser, måtte Steve Harper igjen slippe en ball forbi seg. Sanchez ble spilt igjennom av Ramsey, rundet Harper og satte ballen i det åpne målet.

Hjemmelaget reduserte

REDUSERTE: Steven Quinn headet inn 1-3 for Hull like etter pause.

Ti minutter etter hvilen fikk Hull endelig uttelling på et av sine mange innlegg. Ahmed Elmohamady fikk ballen på høyresiden og slo et nydelig innlegg inn i feltet. Der dukket Steven Quinn opp og headet inn 1-3. Arsenal-spillerne protesterte veldig etter scoringen siden Laurent Koscielny lå nede etter en tøff duell like før scoringen.Like etter var Hull nære en ny scoring etter nok et godt innlegg. Men Paul McShanes heading gikk over mål.

Sjansene så ut til å vekke et litt tamt Arsenal-lag, som fant igjen rytmen offensivt. En-touch-spillet satt bedre og med det kom også flere målsjanser, men Harper og Hull-forsvaret holdt unna for målscorerne Sanchez og Ramsay.

Snytt for straffe?

Arsenal fortsatte trykket, som skulle kanskje hatt straffe med fem minutter igjen. Arsenal rullet opp og Bellerin fyrte av et godt skudd fra høyresiden. Harper reddet, men slo ballen rett ut i feltet. Der fikk innbytter Jack Wilshere ballen, men skuddet ble blokkert av James Chester. Da havnet ballen hos Sanchez, men fra spiss vinkel gikk skuddet utenfor. Reprisen viste at Wilsheres skudd gikk i armen på Chester, men ingen av Arsenal-spillerne ropte på straffe i situasjonen.

På overtid fikk Sanchez kampens siste sjanse, men chilenerens skudd gikk til side for mål. Dermed endte det 3-1 til gjestene. Med tre poeng ligger Arsenal likt med Manchester City på 70 poeng, men London-laget har én kamp til gode på fjorårsmesterne.

 1. Les også

  Toppscorer Agüero avgjorde da City slo Tottenham

 2. Les også

  Manchester United med tre strake tap

 3. Les også

  Hazard sikret Premier League-tittelen for Chelsea: - Vi fortjener dette

 4. Les også

  Newcastle beholder Carver

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5