Fotball

Brann-gjensyn for Bjarnason

Skal prøve å slå gamle venner ut av cupen.

Fyllingsdalen-trener Ólafur Örn Bjarnason møter gamle venner i Brann i cupens 3. runde.
  • Mads Bøyum

Onsdag formiddag ble det klart at Brann møter FK Fyllingsdalen i cupens 3. runde. Det betyr en retur til åstedet for Branns verste cupopplevelse de siste årene: Varden Amfi, der 3.-divisjonslaget Fyllingen slo dem ut med 1-0 i 2010. Det betyr et gjensyn med Brann for klubbens mangeårige midtstopper Ólafur Örn Bjarnason. Islendingen tok over treneransvaret i Fyllingsdalen før denne sesongen. Han har foreløpig ikke svart på BTs henvendelser om cupkampen, men FK Fyllingsdalens daglige leder Frank Hellevik er i alle fall strålende fornøyd.

Les også

Her er cupoppsettet

— Å få Brann her på Varden blir kjempekjekt. Det er jo mange krysninger mellom klubbene, med Olafur som et åpenbart eksempel. Vi har både spillere og trenere som har vært litt begge steder opp igjennom. For oss blir det en sjanse til å markedsføre oss på en positiv måte og lage et flott arrangement. Vi gleder oss til en prestisjefylt naboduell mot våre gode venner.

Vant cup og serie

FKF-trener Bjarnason spilte mer enn 150 kamper for Brann i perioden 2004 til 2010, og fikk med seg både serie- og cupgull.

Laget hans har fått en fin start på sesongen i 2. divisjon avdeling 3, med to seirer og to uavgjorte på de fire første kampene. I helgen ble det 2-1 hjemme mot Fana og i cupens 2. runde slo de ut 1.-divisjonskometen Nest-Sotra.

Frank Hellevik tror laget i lilla kan gi Brann tøff kamp.

- De vil være store favoritter, men man vet aldri i enkeltkamper. Vi kommer til å være i angrepsposisjon mot dem og har vært solide hittil i sesongen, med flere sterke prestasjoner. Så jeg føler absolutt ikke vi har tapt dette på forhånd, vi skal sørge for at det blir en spennende kamp , sier Hellevik.

Det kom jubelrop i Fyllingsdalen-administrasjonen da BT ringte og gjorde det kjent for dem at de fikk motstanderen de ønsket seg.

Brann har aldri tidligere møtt FK Fyllingsdalen, som er en sammenslåing av Fyllingen og Løv-Ham, men som nevnt er det bare fire år siden gamle Fyllingen slo Brann ut.

Råd fra mannen bak bomben

Matchvinner i den kampen ble Kristoffer Nesse Stephensen (23), som i dag er Sogndal-spiller. Etter Branns sjokktap i cupen det året, gikk det kort tid før Steinar Nilsen var ferdig i klubben som trener.

Stephensen tror Fyllingsdalen gjør lurt i å "spille som de pleier", dersom de skal ha håp om å slå Brann.

— De må gå ut med null respekt og selvfølgelig jobbe som om det er århundrets kamp for dem. Da vi møtte Brann i 2010, tok vi hensyn til at de var et bedre lag enn vi var vant til å møte ved å legge oss litt dypt, men gjorde ikke så mye spesielt, sier han.

Stephensen ser ikke bort fra at det kan komme et nytt cupsjokk på Varden i år.

— Forskjellen fra eliteserie til 2. divisjon er ikke så stor når det kommer til individuelle ferdigheter, det viser seg mer i trykk og tempo. Men Fyllingsdalen er et godt 2.-divisjonslag, og da tror jeg de kan klare å holde tett så lenge at det blir spennende.

Årets 3.-rundekamp spilles på Varden onsdag 4. juni.

Her er hele oppsettet:

Onsdag 4. juni kl. 18:00

Sarpsborg 08 - Follo

Vålerenga - Lyn

Grorud - Stabæk

Lillestrøm - Kongsvinger

HamKam - Haugesund

Mjøndalen - Ull/Kisa

Notodden - Odd

Start - Vard Haugesund

Egersund - Viking

Fyllingsdalen - Brann

Sogndal - Strømmen

Florø - Molde

Kristiansund - Aalesund

Rosenborg - Ranheim

Tromsdalen – Strømsgodset

Torsdag 5. juni kl. 18:00

Tromsø - Bodø/Glimt

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. FK Fyllingsdalen
  3. SK Brann