Fotball

Kovacs påførte Brann nok en hjemmesmell

Strømsgodset vant etter forsvarstabbe.

svp://33105?view=bt
  • Mads Bøyum

Brann Stadion (bt.no): I første omgang kom sjansene på løpende bånd, i annen omgang var det lenger mellom dem – men det kom et mål med en gang.

Strømsgodsets Iver Fossum slo en stikker som Brann-stopper Jonas Grønner burde enkelt feid den unna, men bommet – og da havnet ballen i beina til Peter Kovacs.

Han var nådeløs. 1-0 til Godset, bare 37 sekunder etter pause.

Det ble avgjøende for kampen.

Jakob Orlov og Brann gikk inn i lørdagens kamp med hodene hevet etter seieren over Viking, men måtte gi tapt for Strømsgodset.

Store sjanserFra start av var Brann nærmest. De fikk en gratissjanse tidlig. Godsets keeper traff Jakob Orlov med et utspill, Orlov fikk kontroll på ballen nede ved dødlinjen og slo ut til Kristoffer Barmen som var i perfekt posisjon, men sleivet.

Etter 16 minutter var det bortelaget som burde tatt ledelsen: Et innlegg fra høyre endte hos Flamur Kastrati som fikk stå fryktelig ensom på bakerste stolpe – at han headet utenfor kan Brann takke flaksen sin for.

Noen minutter senere kunne de takke Piotr Leciejewski. Keeperen gikk ut i stjerne og stoppet avslutningen Peter Kovacs snublet avgårde mot ham.

Samme Leciejewski gjorde en ganske så ellevill dobbeltredning noen minutter før pause, og var dermed en viktig grunn til at ingen mål ble scoret i de første 45. ## Større sjanser

Så tok altså Godset ledelsen rett etter pause, og siden hadde de lenge god kontroll. Men da Brann la om til å spille med tre i forsvar, kom de nærmere utlikning.

Først etter 80 minutter, da innbytter Håkon Lorentzen, var nær på et gjennomspill, men skjøt utenfor. Så slo Erik Huseklepp en pasning som nesten sendte Kristoffer Barmen alene med keeper. Så skjøt Jakob Orlov rett på keeper fra syv meter.

Orlov skulle komme enda nærmere: Etter 88 minutter traff han tverrligger i en kaotisk situasjon.

Minutter senere kunne Godset puste ut – som vinnere.

Les også

  1. Ballspark: Før Brann - Strømsgodset

  2. Karadas: - Pendlingen sliter på familien

svp://33105?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien