Fotball

Solskjær: - Vi tror på mirakelet

Cardiff slo Southampton borte med 1-0. Nå lever håpet om å berge plassen i Premier League.

VIKTIG SEIER: Solskjær og Cardiff tok en ekstremt viktig seier mot Southampton. Nå henger mirakelet til nordmannen fortsatt i en tynn, tynn tråd.
  • Petter Remen Hanssen

Cardiff lå store deler av kampen på egen banehalvdel og forsvarte seg mot Southampton. Solskjærs lag hadde ikke kommet seg til en eneste mulighet før spanske Juan Cala ga de ledelsen i det 65 minutt.

Selv med et enormt Southampton-press klarte Cardiff, med hjelp av en strålende Marshall, å holde unna.

— Jeg føler at vi viste alle at vi tror på det mirakelet vi har snakket om, sa Solskjær i et intervju vist på TV2. Solskjær påpekte at klubben trengte et mirakel for at laget skulle klare å komme seg på trygg plass etter serieslutt. Det mirakelet inkluderer at resultatene til lagene rundt må gå Solskjærs vei.

Resultatene gikk Solskjærs vei

Fulham møtte samtidig Norwich hjemme i en bunnkamp der Fulham trengte seier for å holde liv i drømmen om å klare seg i ligaen. En seier for tabellnabo Fulham trengte ikke å se så dumt ut for Cardiff heller, men da måtte de vinne sin egen kamp mot Southampton.

Og som nevnt gjorde Solskjær og Cardiff jobben, mens de andre kampene i tillegg gikk nordmannens vei.

For Everton slo Sunderland 1-0. Fulham slo Norwich 1-0.

— Ja, nå er døren mer åpen. Vi er tre poeng bak Norwich og fire poeng bak West Bromwich og Swansea. Det er fortsatt fire kamper igjen å spille. Jeg tror ikke mange hadde tro på at vi skulle ta poeng her i dag, så det er fantastisk dag for oss.

Southampton klart best

Cardiff, med et 3-0-tap i bagasjen mot Crystal Palace, var nødt til å vinne lørdagens kamp mot Southampton om klubben skulle ha et lite håp om klare seg i Premier League.

Kampen mot Southampton startet med at hjemmelaget tok kontroll på kampen. Cardiff lå veldig lavt og forsvarte seg. De få overgangsmulighetene som kom tok de som oftest alt for dårlig vare på.

Hjemmelaget var frempå flere ganger de første minuttene uten å skape de helt store sjansene. Den første store muligheten skulle komme i det 22 minutt da Ramirez fyrte av ved hjørnet av sekstenmeteren. Venstrekanten traff ekstremt godt, men ballen traff tverrligger til fortvilelse for hjemmepublikummet.

Nære på for Lambert

Og det var vertene som fortsatte å stå for sjansene. I det 33 minutt var det Lamberts tur å sende Southampton i ledelsen. Spissen kom seg inn i feltet og skjøt fra rundt 6-7 meter, men Cardiffs gode keeper Marshall hang med på notene.

Den andre omgangen startet som den første med vertene som det ledende laget, uten å skape de store sjansene.

Bortelagets første mulighet kom i det 62 minutt da talentfulle Dæhli ga ballen til Mutch, som videre forserte mange meter før han avsluttet rett på keeper fra 20 meter.

Tok ledelsen mot spillets gang

Men plutselig, som det ofte kan skje i fotball, så tok Cardiff ledelsen med spanske Juan Cala helt ut av det blå.

Etter et innlegg fra Wittingham ble ballen headet ut til Cala i returrommet. Han vendte av èn mann før plasserte ballen opp i hjørnet bak Gazzaniga.

JUBLET FOR SCORING: Mats Møller Dæhli og målscorer Juan Cala jubler etter scoringen som sikret seier borte mot Southampton.

Scoringen tente liv i håpet for Cardiff. For samtidig i de andre kampene ledet Fulham mot Norwich og Everton mot Sunderland.

— Han er en god fotballspiller. Han tok ned ballen pent og har en bra teknikk. Det var et flott mål, sa Solskjær.

Vertene forsøkte etter scoringen å etablere et trykk mot Cardiff-målet, men gjestene klarte i perioder å holde de unna.

Marshall reddet Cardiff

I det 77 minutt skulle fikk hjemmelaget dog muligheten sin. Innbytter Gallagher fikk ballen inne i sekstenmeteren og fyrte av. Avslutningen reddet derimot Marshall mesterlig.

Og Cardiff-keeper Marshall skulle fortsette å være redningsmannen for bortelaget.

I det 83 minutt var han frempå igjen. Denne gangen gjorde han et tigersprang på skuddet fra Clyne helt nede i det venstre hjørnet.

— Han er en av de beste keeperne i ligaen. Han har gjort det flere ganger nå. Han gjør noen veldig gode redninger for oss.

Sjansebonanzaen stoppet ikke der for vertene.

Lambert fikk i det 87 minutt en gigantmulighet til å utligne. På bakerste stolpe etter en corner fikk han ballen rett på beina, men spissen klarte ikke å få hjernen til å sende signalene ned til beina tidsnok, og hele situasjonen endte dermed uten en avslutning.

Og den bommen var den siste muligheten for scoring til hjemmelaget. Istedenfor var det Cardiff og Zaha som var ekstremt nære med å doble ledelsen. I det 90 minutt var spissen alene med Gazzaniga, men klarte ikke å ta vare på muligheten.

Det var det siste som skjedde, noe som betyr at Cardiff fortsatt kan drømme om å holde seg i ligaen.

Etter dagens runde er stillingen slik i bunnen av Premier League:

14. Aston Villa 34 poeng (33 kamper spilt)

15. Swansea 33 poeng (33 kamper spilt)

16. West Bromwich 33 poeng (33 kamper spilt)

17. Norwich 32 poeng (34 kamper)

18. Fulham 30 poeng (34 kamper spilt)

19. Cardiff City 29 poeng (34 kamper spilt)

20. Sunderland 25 poeng (32 kamper spilt)

*** De tre nederste lagene rykker ned.**

SPORTSDØGNET:

Les mer om

  1. Engelsk fotball