Fotball

Viking snudde og vant

To flotte scoringer etter pause ga Viking den første seieren over Haugesund på tre år.

 • Jan-erik Larsen
svp://9316?view=sa

VIKING-FK HAUGESUND 2-1

RANDABERG ARENA (aftenbladet): Viking har slitt med å score mål i sesongens to første treningskamper, mot Santos i Sør-Afrika (1-1) og Start i Kristiansand (0-1). Den trenden så ut til å fortsette mot Haugesund lørdag. FKH tok ledelsen på en forsvarstabbe, og Viking skapte lite de første 45. Til gjengjeld var avslutningen god. Da fikk Viking et markert overtak og produserte både sjanser og scoringer. Björn Sverrisson og Yann-Erik de Lanlay sørget for at Viking vant over Haugesund for første gang siden cuptriumfen i 2011. SE MÅLENE I VIDEOEN ØVERST I SAKEN.

I tillegg begynner nykommerne å vise igjen. Både Joackim Jørgensen og Björn Sverrisson viste kvaliteter på midten, og er sterke ballvinnere. Andre Danielsen og Yann-Erik de Lanlay ser også ut til å trives i hverandre selskap på høyresiden.

Les også

Intervju med Jonevret og de Lanlay

Tabbe

Men Viking fikk en kalddusj før fire minutter var spilt. Kaptein Indridi Sigurdsson hadde full kontroll da han skulle starte et angrep bakfra, men spilte ballen rett i beina på Christian Gytkjær, som takket for gaven, stakk gjennom og scoret via stolpen da han kom alene med Arild Østbø.

Baklengsmålet preget Viking i minuttene etterpå, men ettersom omgangen ble eldre spilte de mørkeblå seg til et spillemessig overtak. Både Joackim Jørgensen og Björn Sverrisson er to gode ballvinnere og bidro til FKH ble trykket bakover. Viking appellerte for straffespark ved to anledninger, begge ganger gikk Jon Dadi Bödvarsson i bakken, men Ole Goa vinket spillet videre.

Viking hadde et par fine angrep, der ballen gikk fint i laget, men det ble dessverre lite snert over avslutningene, slik at Haugesund gikk til pause med ledelse.

Viking snudde

Andre omgang startet med en stor sjanse til Haugesund. Alexander Stølås fikk stå umarkert på spissen av femmeteren, men skuddet ble fint blokkert av Arild Østbø. Stølås fikk en ny sjanse på returen, men den ble reddet til hjørnespark.

Det var også FKH som var best i starten av andre omgang, før Viking begynte å vinne tilbake midtbanen. Og de mørkeblå svarte også i målprotokollen. Den scoringen var utsøkt. Vidar Nisja slo først en tunnel, før han fra høyresiden fant nykommer Björn Sverrisson. Islendingen scoret sitt første Viking-mål med en herlig volley, som virkelig høstet applaus blant de frammøtte Viking-tilhengerne på tribunen.

Og bare sju minutter senere hadde Viking snudd kampen. Yann-Erik de Lanlay spurtet fra David Myrestam på høyrekanten, og fra skrå vinkel satte han ballen bak Olav Dalen, som erstattet Pål Morten Kristiansen i FKH-målet etter pause.

Viking vartet opp med flere fine kombinasjoner i siste halvdel av omgangen, der spesielt høyreback André Danielsen og Yann-Erik de Lanlay overlappet fint. Derfor var det helt fortjent at Viking endelig påførte Haugesund et tap.

Fornøyd Jonevret

Viking-trener Kjell Jonevret ga mange god attest etter seieren.

— Jeg synes vi er trygge bakover, selv om vi forærer Haugesund ledelsen. Litt smårusk må man regne med i oppkjøringen. Framover på banen begynner det også å vise igjen hva vi terper på i treningssammenheng. Joackim Jørgensen og Björn Sverrisson er to dyktige midtbanespillere, men også de andre spillerne legger ned en stor jobb. Det er helt fortjent a vi slår Haugesund, mener Jonevret.

Han innser samtidig at troppen er noe liten.

— Vi jobber for å få inn noen flere. Det er litt tynt med bare 15-16 mann. Men det kan forhåpentlig by se muligheter framover, både når det gjelder leie og kjøp, sier han.

Prøvespilleren Ryan Johnson pådro seg en smell i kneet på trening før helgen, og var på tribunen lørdag. Han reiser hjem mandag.

— Vi har ikke konkludert noe når det gjelder Johnson, sier direktør Arne Larsen Økland.

Bra lag

Haugesund-trener Jostein Grindhaug skrøt av Viking etter kampen.

— Dette var vår beste kamp så langt i vinter, etter flere middels prestasjoner. Likevel taper vi. Det viser bare at Viking er godt lag, sier Grindhaug.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson, som sørget for gavepakken som ga FKH ledelsen, synes laget hans vant fortjent.

— Jeg gir oss en shaky start og det er relativt jevnt for pause. Men i 2. omgang var vi klart best og vinner helt fortjent. Jeg synes relasjonene begynner å sitte og synes faktisk dette ser lovende ut. Men for all del, det er tidlig ennå.

KAMPFAKTA:

Treningskamp fotball menn

Viking-Haugesund 2-1 (0-1)

Randaberg Arena

1000 tilskuere

Mål: 0-1: Christian Gytkjær (4), 1-1: Björn Sverrisson (63), 2-1: Yann-Erik de Lanlay (70)

Gult kort : Marc Castells og Ugonna Anyora, Haugesund og Kristoffer Haugen, Viking

Dommer: Ole Gya, Helleland

Haugesund (4-2-3-1): Per Morten Kristiansen (Olav Dalen fra 46.) - Vegard Skjerve, Marc Castells, Martin Bjørnbakk, David Myrestam - Tor Arne Andreassen (Maic Sema fra 88.), Joakim Våge Nilsen (Ugonna Anyora fra 80.) - Daniel Bamberg (Tonny Mawejje fra 82.), Kristoffer Haraldseid, Alexander Stølås (Pontus Engblom fra 64.) - Christian Gytkjær.

Viking (4-2-3-1): Arild Østbø -André Danielsen, Sverrir Ingason, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen (Kristoffer Haugen fra 46.) - Joackim Jørgensen, Björn Sverrisson - Yann-Erik de Lanlay, Vidar Nisja (Christian Landu Landu fra 63.), Jon Dadi Bödvarsson (Steinthor Thorsteinsson fra 56.) - Veton Berisha (Osita Chikere fra 70.).

svp://9316?view=sa

Les mer om

 1. Forsesong
 2. Viking FK
 3. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Berre var den dårligst trente av alle

 2. FOTBALL

  Tromsø gir prøvespillere sjansen mot Glimt

 3. FOTBALL

  Diego starter for Sandnes Ulf

 4. FOTBALL

  Molde i flydrama – kamp ble avlyst

 5. FOTBALL

  Viking presenterer underskudd

 6. FOTBALL

  Saving prøvespiller Ryan