Fotball

Torres lånes ut til gamleklubben

Fernando Torres (30) vender hjem til Atlético Madrid, iallfall for det neste halvannet året.

Fernando Torres vender tilbake til Spania og Atletico Madrid.

Stjernespissen, som har slitt tungt de siste sesongene, gjør et kanskje siste forsøk på å gjenfinne formen som gjorde ham til tidenes dyreste Premier League-spiller i 2011. Overgangen til Chelsea for 50 millioner pund ble aldri en suksesshistorie, og det siste halvåret har Torres videreført det svake målsnittet til italienske Serie A.

Etter ett mål på ti kamper i Milano, har det versert mange rykter rundt Torres i det siste. Lørdag ble det klart at Milan skal hente ham permanent fra Chelsea når det italienske overgangsvinduet åpner 5. januar.

Samtidig brukte klubben kun to dager på å få i stand en avtale som gjør ham til Atlético-spiller fra starten på vårsesongen. Det bekreftet den spanske hovedstadsklubben på sitt nettsted mandag.

Takker

Det er ventet at italieneren Alessio Cerci går motsatt vei som en del av avtalen og blir Milan-spiller. Spanske medier skrev om spissbyttet allerede før helgen.

Før monsterovergangen til Chelsea for snaut fire år siden, nøt Torres gode dager i Liverpool og i det spanske landslaget. Nå kan det se ut som om ringen er sluttet. Torres vender tilbake til Madrid og moderklubben han forlot sommeren 2007. – Endelig hjemme igjen. Takk til alle som har gjort at denne drømmen har gått i oppfyllelse, skriver Torres på sin Twitter-konto.

Populær

Spissen ble raskt populær blant Atlético-fansen etter debuten på A-laget som 17-åring i 2001. Han scoret ifølge klubbens nettsted 91 mål på 244 kamper.

– Spissen fra Fuenlabreño kommer hjem, dit han ble trent som fotballspiller og ble en av klubbens største stjerner, skriver Atlético.

Riktig nok gjenstår en del formaliteter før Torres kan slutte seg til lagkameratene som nådde mesterligafinalen sist sesong. Han må blant annet gjennom en medisinsk undersøkelse før kontrakten kan undertegnes 5. januar. (©NTB)

Les også

  1. - Torres er på vei tilbake til moderklubben

Les mer om

  1. Spansk fotball