Fotball

Trått billettsalg foran landslagets EM-kvalifisering

Foreløpig laber interesse rundt torsdagens landskamp på Aker stadion.

Kun 900 billetter er så langt solgt til Ada Hegberg og Norges EM-kvalifiseringskamp i Molde torsdag.
 • Martin Brøste
  Martin Brøste

Tirsdag formiddag var det solgt rundt 900 billetter til de norske landslagsjentenes EM-kvalifiseringskamp mot Kasakhstan på Aker stadion torsdag. MFK står for billettsalget, og får i tillegg alle billettinntekter fra kampen. Klubben har satt en målsetting på å få 3000 tilskuere til kampen.

– Som regel blir det solgt en del billetter de siste dagene inn mot kamp. Så da bør vi få et lite innrykk fra i dag og fram mot torsdag. Vi ønsker å vise fram Molde på en positiv måte, og da er det viktig at vi får en del folk på stadion. Da blir det også enklere å få landskamper til byen seinere. Om det kommer noen hundre, er det kanskje ikke like attraktivt, sier markedsdirektør i MFK Oddvar Talset til Rbnett.

De norske jentene kom til Molde mandag, og hadde sin første trening på Reknesbanen mandag kveld. Tirsdag og onsdag skal laget trene på Aker stadion.

Hjelset-gutten Jonas Rønningen:

Les også

– Jeg er moden for Eliteserien

Vil promotere Molde

Det største trekkplasteret på det norske laget er utvilsomt Ada Stolsmo Hegerberg. Sunndal-jenta vant nylig prisen for årets spiller i Europa, og er Lyon-spilleren er Norges største stjerne.

– Hun er jo også lokal. Dette er en fantastisk mulighet for å se henne og resten av landslaget på nært hold. De er allerede kvalifisert til EM, og kan slippe skuldrene ned på torsdag. Det kommer sikkert til å bli en veldig fin fotballkamp, mener Talset.

Høsten 2013 var også det norske herrelandslaget i Molde, da de tapte 0-1 for Skottland på Aker stadion. Talset tror det har stor betydning at landslagene også spiller kamper utenfor hovedstaden.

– Det er topp at vi får landslag på besøk til Molde. I tillegg går kampen på et tidspunkt som gjør at alle kan komme. Vi ønsker å promotere Molde som fotballby. Landskampen i 2013 ble en folkefest, så vi håper vi greier å få til en like god reklame av området vårt også denne gangen. Det er en del lag og foreninger som har bestilt opp mot 50 billetter, så det håper vi flere også vil gjøre, sier Talset.

Billetter kjøpes på Sport 1-butikkene i Molde og Vestnes, samt Mix i Storgata. Det er i tillegg mulig å kjøpe billetter på MFKs hjemmeside.

RBK-kampen fylles opp

En kamp hvor billettsalget ikke går like trått, er eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg på Aker stadion lørdag 24. september. Tirsdag var det solgt rundt 10.000 billetter.

– Kanskje har vi solgt ende flere også. Det har i alle fall blitt solgt bra med billetter til nå. Det er årets høydepunkt for mange, og blir garantert en fest, sier Talset.

Les også

Ødegaard vraket fra Real Madrids lagbilde

Og på tribunen vil det være to karer, som aller helst burde vært ute på matta og spilt kampen.

– Vegard Forren og Joona Toivio skal stå sammen med Tornekrattet den kampen. De som fortsatt ikke har kjøpt billett, må jo gjerne kjøpe på det feltet og stå sammen med dem, sier Talset.

 1. Les også

  Nå skal Brann-spillerne filme seg selv med mobiltelefonen

 2. Les også

  Denne kreftsyke femåringen rører hele fotball-England

 3. Les også

  Da kona til Andreas Håtveit grudde seg til å bli 30, ville han gi henne en spesiell gave

 4. Les også

  Ekspert med krass kritikk mot Pogba – og Zlatan kalles overvektig

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Festvideo skaper trøbbel for den finske statsministeren. Sier seg villig til å narkotestes.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5