Fotball

Cardiff-mareritt sendte Solskjær til inntektstoppen

Cardiff ble et mareritt for Ole Gunnar Solskjær (42) sportslig, men ikke økonomisk.

GODT BETALT: Solskjær hadde en lønn på rundt 40 millioner kroner i året som manager i Cardiff, ifølge Daily Mail. Kristiansunderen startet i jobben i januar 2014, men ble sparket av eieren Vincent Tan 17. september etter hjemmetap mot Middlesbrough.
  • Tommy Fossum

Nå er kristiansunderen på inntektstoppen sin hjemby Kristiansund med en skattbar inntekt på 18.498.191 kroner.

Solskjær har også betalt 8.276.465 kroner i skatt, og har en skattbar formue i Norge på over 20 millioner kroner.

Venter fortsatt på sluttpakke

Ole Gunnar Solskjær venter på det rette tilbudet etter Cardiff-bruddet og holder fortsatt til i hjembyen, hvor han bidrar på fotballbanene i byen med sin fotballkompetanse, deriblant i sin barndomsklubb, CFK.

Solskjær hadde en lønn på rundt 40 millioner kroner i året som manager i Cardiff, ifølge Daily Mail. Kristiansunderen startet i jobben i januar 2014, men ble sparket av eieren Vincent Tan 17. september etter hjemmetap mot Middlesbrough. Solskjær ble pepet ut av utålmodige hjemmefans. Dagen derpå var Solskjær ferdig som manager.

Avklaring rundt Solskjærs sluttpakke dro ut, og det er neppe noe av sluttpakken som er inne i den skattbare 2014-inntekten til Solskjær. Kristiansunderens krav til sluttpakke tilsvarte resten av lønnen for sesongen, om lag 30 millioner kroner.

Dette tjente RBK-spillerne i 2014

Ferguson skeptisk

Da Solskjær ble ansatt som Cardiff-manager i januar 2014, meldte flere medier at Sir Alex Ferguson, som hentet inn Solskjær til Manchester United for over 19 år siden, hadde frarådet nordmannen å takke ja til jobben.

— Absolute nonsense, svarte Solskjær da han ble bedt om å bekrefte påstandene.

Alex Ferguson skriver derimot i sin nye bok «Leading» at han var svært skeptisk til nyheten om Solskjærs Cardiff-forhandlinger, ifølgeWales Online: «Jeg leste i avisene at han var i avsluttende samtaler med Vincent Tan, Cardiff-eieren som akkurat hadde sparket Malky Mackay. Jeg tenkte med meg selv: «Selvfølgelig vurderer han ikke å ta jobben, det er dømt til å bli et mareritt»».

Les også

Solskjær kritiserer journalister: – Jeg kunne gjort det mye bedre. Garantert.

Sjefen i FG Eiendom, Trond Aasgård, kommer på andreplass i Kristiansund med en skattbar inntekt på 14.791.473 kroner. Deretter følger Olav Kvalvåg med en inntekt i 2014 på 14.259.659 kroner, som har tjent gode penger innenfor oljenæringa.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Ole Gunnar Solskjær