Slik var Lars Arne Nilsens tid i Brann

Opprykk, medaljer, femteplass, niendeplass og tidlig exit i Europa.

I slutten av mai 2015 ble Lars Arne Nilsen presentert som Brann-trener. – Jeg er ikke livredd, men jeg kjenner jo at jeg er ydmyk og stolt over å få muligheten til å trene Brann, uttalte mannen som overtok etter Rikard Norling.

Bare Mons Ivar Mjelde har ledet Brann lengre enn Lars Arne Nilsen.

Fra niendeplass i 1. divisjon tok Nilsen Brann opp igjen i det gjeve selskap, og rett til sølvmedalje.

I 2018 så Brann lenge ut til å være en gullkandidat, men en svak høst endte med bronseplass.

Fornyet tillit på tampen av 2019, som ikke svarte til forventningene, stoppet etter tolv runder i 2020.

Slik var Lars Arne Nilsens fem år i Brann, fortalt i bilder:

2015: Debuten endte med 2–1-seier over Follo etter scoringer av Kristoffer Larsen og Kasper Skaanes. «Kristoffer Larsen fikk Nilsen til å danse på sidelinjen i gledesrus, da han sendte Brann i ledelsen med et kremmerhus av et skudd», skrev BT om debutkampen.
2015: Sogndal slo Kristiansund, som igjen betydde at Brann kapret andreplassen i 1. divisjon. Da ble det feiring på Brann Stadion. Her er Vibeke Johannesen, Rune Soltvedt og Lars Arne Nilsen.
2015: Brann tapte de to siste kampene sesongen 2015, mot Nest-Sotra og Hødd, men opprykket i debutsesongen til Lars Arne Nilsen var allerede klart. Her fra Hødd-kampen.
2016: Ingen klarte å holde følge med Rosenborg sesongen 2016, men Lars Arne Nilsen og Brann var best av resten. Etter opprykket tok Brann sølv foran Odd. Nilsen og Fredrik Haugen var glade etter 3–1-seieren borte mot nettopp Odd.
2016: Brann slo Sarpsborg i siste serierunde, og da ble sølvmedaljen feiret, drøyt et år etter opprykket fra 1. divisjon.
2016: Lars Arne Nilsen ga sin sølvmedalje til Vibeke Johannesen. – Jeg synes hun fortjente det! Hun jobber 24 timer i døgnet for Brann, sa Nilsen til BT.
2016: Lars Arne Nilsen ble kåret til årets trener i Eliteserien 2016. Kontrakten hans med Brann ble også utvidet til å gjelde ut 2019-sesongen.
2017: Pilen til Brann og Lars Arne Nilsen fortsatte å peke oppover i 2017. I juni ble Stabæk smadret 5–0, og Brann inntok tabelltopp.
2017: Europa-eventyret startet med 1–0-seier mot Ruzomberok, men i borteoppgjøret ble det 0–3-tap og exit. I tillegg ble det nok en nedtur mot Mjøndalen, og exit i cupens fjerde runde.
2017: Sesongen endte med 2–2 hjemme mot Tromsø, og i sin andre sesong i Eliteserien førte Lars Arne Nilsen Brann til en femteplass.
2018: Sesongen 2018 åpnet forrykende for Brann og Lars Arne Nilsen. – Vi skal opp der, være tøffe i trynet og vinne, sa Nilsen før kampen mot Rosenborg, som Brann snudde til seier på Lerkendal.
2018: Hjemme mot Molde kom sesongens første tap, hvor Erling Braut Haaland herjet med Brann og scoret alle fire målene. Noen uker senere ble det 1–5-tap mot Molde på Aker Stadion.
2018: I «seriefinalen» hjemme mot Rosenborg gikk det galt, og Brann tapte 2–1. Her er Lars Arne Nilsen i prat med Ruben Yttergård Jenssen.
2018: Poengmessig ble 2018 Branns tredje beste sesong, men høstsesongen endte med bronseplass. – Jeg skjønner at folk er litt skuffet over at vi ikke tok gull, sa Lars Arne Nilsen.
2019: 2019-sesongen startet ikke som den forrige. På sommeren ble det også exit i kvalifiseringen til Europaligaen mot Shamrock Rovers
2019: 2019 endte med 6–0-tap borte mot Godset, og 1–5-tap hjemme mot Viking. På tabellen endte Brann på niendeplass i Lars Arne Nilsen sin femte sesong.
2019: På slutten av året ble Lars Arne Nilsens trenerfremtid et hett tema. Et langt styremøte i desember endte med at Nilsen ble værende. – Det vi sammen har bestemt oss for er at vi skal snu dette. Vi skal stå i det. Forhåpentlig vil vi etter neste sesong stå her og si at vi har snudd dette sammen, uttalte Nilsen.
2020: Resultatene i 2020 har ikke ført Brann opp i medaljestrid så langt, med fire seire, tre uavgjorte og fem tap. Her fra 1–1-kampen hjemme mot Start.
2020: Hjemmekampen mot Vålerenga lørdag ble kalt en «skjebnekamp» for Brann og Lars Arne Nilsen sitt nye prosjekt, men tre straffescoringer gjorde at det endte 1–2.
  • Hva er ditt beste minne fra Lars Arne Nilsens tid i Brann? Del det gjerne under.
Siste innlegg
Vi vil gjerne høre fra deg! Send inn spørsmål og kommentarer, vi publiserer fortløpende.

Det er ingen innlegg ennå.