Solbakken hylles i Danmark etter europabragden

Ståle Solbakkes hylles som dansk klubbfotballs konge i danske medier etter FC Københavns seier over Kristoffer Ajer, Mohamed Elyounoussi og Celtic.

Ståle Solbakken har igjen fått til et kjemperesultat med FC København.

Storavisen Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen skrev dette i etterkant av 3-1-seieren (4-2-sammenlagt) i Glasgow torsdag.

– Dette resultatet kaller igjen på den aller største respekt for Ståle Solbakken og hans enestående innsats for dansk fotball. FCK er lokomotivet for Danmark, men dessverre også temmelig ensom i jakten på de viktige Uefa-poengene. På sin 52-årsdag flyttet Solbakken igjen FCK inn på scenen i et europeisk rampelys.

Les også

København videre på Solbakkens 52-årsdag

– Det kan godt være at FCK hoster og harker i den danske superligaen, men på kalde europeiske kvelder kommer ressursene fram.

FCK sliter i den hjemlige serien etter å ha blitt rammet av mange skader over tid, men er nå sikret to nye kamper i europaligaen. Solbakkens posisjon i dansk fotball er unik. Han har i sine perioder i FCK stort sett har kjempesuksess, både på banen og med kjøp og salg av spillere.

Les også

Solskjærs Manchester United lekte seg med Club Brugge etter tidlig rødt kort

– Jeg stolt av guttene. Det er små marginer som avgjør i kamper som dette. Det skal vi alltid huske på, sa Solbakken etter Glasgow-triumfen.

Celtic-troppen våknet til slakt i skotske aviser. – Total kollaps, skriver Daily Record.

Ajer og Elyounoussi får middels karakter på spillebørsene.