Slik spilte nordmannen en avgjørende rolle da Solskjær signerte ny spiss

Norske Atta Aneke er agenten til Odion Ighalo. Fredag ble nigerianeren hentet av Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Atta Aneke er agenten til Odion Ighalo.

– Det har vært hektisk. Det kokte rimelig greit, sier Atta Aneke.

Den norske agenten fra Oslo har akkurat lagt bak seg et av de mest hektiske døgnene i sitt liv. Fredag kveld ble det bekreftet at Odion Ighalo lånes ut til Ole Gunnar Solskjærs klubb frem til sommeren.

I sentrum av overgangen sto Atta Aneke. Han forhandlet med Manchester United-toppene til langt på natt.

– Jeg snakket med toppsjefen (Ed Woodward) i Manchester United i noen dager i forkant. Det ble stille på torsdag, og da fikk jeg et inntrykk av det ikke ville skje noe. Plutselig, midt på dagen på fredag, begynte det å bevege seg. Da var klokken 23 på kvelden i Shanghai, forteller han.

Ighalo kommer nemlig fra den kinesiske klubben Shanghai Shenhua. Tidsforskjellene mellom kontinentene, gjorde overgangen ekstra krevende.

– Det var hektisk telefonvirksomhet. Alle måtte holde seg våken til klokken 05–06 på morningen i Shanghai, forteller Aneke.

– Hadde du kontakt med Solskjær?

– Ikke før selve overgangen var i orden. Jeg fikk en hyggelig melding der han gratulerte, avslører agenten.

Odion Ighalo skal frem til sommeren spille for Manchester United.

Vært United-supporter siden barndommen

Historien om hvordan Ighalo og Aneke begynte å samarbeide, starter for 13 år siden. Agenten oppdaget den talentfulle spilleren i hjemlandet Nigeria, og hentet ham til Norge.

Ighalo fikk etter hvert en kontrakt med Lyn, der han etter imponerende spill ble solgt til italienske Udinese. Senere har han gjort seg bemerket i Watford i Premier League.

Overgangen til United betyr noe ekstra for Ighalo. Han har hele livet vært supporter av den tradisjonsrike klubben.

– Han har vært United-supporter siden barndommen. Det er utrolig stort. Da han dro til Kina, forventet han ikke at han som 30-åring skulle hentes til United, forteller Aneke.

Etter at overgangen var i boks, publiserte agenten et bilde på Twitter av Ighalo med United-drakt. Bilde stammer fra hans tid i hjemlandet Nigeria.

– Fantastisk person

Aneke forteller at Ighalo har en lukrativ lønn i Shanghai, og vil dermed ikke tjene noe mer i Manchester United. For ham handler overgangen om en guttedrøm som går i oppfyllelse.

Den siste tiden har United slitt med skader i de offensive posisjonene. Stjernespissen Marcus Rashford er ventet å være ute i flere uker med en ryggskade. Aneke er full av lovord om spissen, som nå skal spille for en av verdens største fotballklubber.

– Han er en helt fantastisk person. Hvis du ser det han gjør utenfor banen ... Han har åpnet et barnehjem med 20–30 unger, som nå også får gå på skole. Hver måned sender han penger til enker fra området han er fra i Nigeria. Det er en person man unner suksess. Han er ikke en av dem som tenker på seg selv, sier Aneke engasjert.

Den norske agenten setter stor pris på lojaliteten Ighalo har vist overfor ham. Etter en suksessrik tid i Watford, der han scoret 15 mål i løpet av en sesong i Premier League, var det mange agenter som ønsket en bit av 30-åringen.

– Det er moro når du ser spillere som han. Han har vært lojal siden dag én. Jeg har jobbet med ham i 13 år. Da er det ekstra gøy at han blir belønnet på den måten, poengterer han.

Ighalo er naturligvis ikke en del av troppen som møter Wolverhampton lørdag ettermiddag. Uniteds neste kamp er mot Chelsea 17. februar. Frem til det vil spissen knytte seg til troppen og trene sammen resten av laget.