Stjernespiller med utrolig bom. Så ble drømmen knust for Manchester City.

Ny fiasko i Europa for Pep Guardiola.

Gabriel Jesus og Raheem Sterling var langt nede etter tapet.

Lyon - Manchester City 3–1

Lyon utnyttet defensive brølere og svikt i offsidefellen til å score tre ganger mot Manchester City og ta seg til semifinale i Champions League med 3-1-seier.

Der venter Bayern München, som banket Barcelona hele 8–2 fredag. I den andre semifinalen møtes Paris Saint-Germain og Leipzig.

Maxwel Cornet scoret sitt fjerde mål mot City på tre kamper da han scoret 1-0-målet. Kevin De Bruyne utlignet etter flott forarbeid av Raheem Sterling, men innbytter Moussa Dembélé avgjorde kampen med to scoringer etter kjempetabber av City-spillere.

– Det er den samme historien i år igjen. Vi var ikke gode nok i første omgang, men etter pause spilte vi bra. Vi hadde dem, men så ga vi bort to billige mål, og det var over, sier Kevin De Bruyne til BT Sport.

Les også

Fullstendig Barcelona-kollaps: – Tidenes ydmykelse i Champions League

Utrolig bom

En uvirkelig miss var det også da Sterling, som hadde vært den engelske klubbens farligste spiller, skjøt over helt åpent mål på 1-2 i det 86. minutt etter å ha blitt servert et nesten ferdigscoret innlegg fra Gabriel Jesus.

– Det er noe av det verste jeg har sett. Jeg mistenker nesten at det er filmtriks når jeg ser det om igjen, utbrøt Viasats ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Her bommer Raheem Sterling på helt åpent mål

Bare sekunder etterpå økte Dembele til 3–1 for Lyon. City-keeper Ederson ga retur på et løst skudd, og Dembele satte inn det avgjørende målet.

– Grusomt keeperspill, konkluderte Tjærnås.

Dermed endte det i ny fiasko for Manchester City. De siste tre årene har de forsvunnet ut av Champions League i kvartfinalen. I 2018 ble det tap for Liverpool, i 2019 mot Tottenham, før de denne gangen nok en gang måtte takke for seg mot en underdog.

Det ble nok en Champions League-fiasko for Pep Guardiola.

Klubben blir gang på gang trukket frem som favoritt i turneringen, men står fortsatt uten seier. Det til tross for at de har dominert fullstendig i England.

– Jeg synes vi var best i 2. omgang, men i denne turneringen må man være perfekt. Vi gjorde feil i avgjørende øyeblikk foran begge mål. En dag bryter vi kanskje barrieren og tar oss til semifinale, sier Guardiola til BT Sport.

Det er nå ni år siden spanjolen sist vant Champions League. Den gangen slo han Manchester United med Barcelona. Han klart ikke å gjenta bragden med Bayern München, og ser foreløpig ikke ut til å lykkes med sin engelske klubb heller.

Tyskland og Frankrike dominerer

De seks siste årene har klubber fra Spania (7), England (3) og Italia (2) monopolisert finaleplassene i Champions League. I år er det de to øvrige topp-fem-ligaene som får sin stund i solen. Det er Frankrike mot Tyskland i begge semifinaler.

Lyon har på sensasjonelt vis slått ut både Juventus og Manchester City.

Det er altså den store ligaen som ikke fullførte sesongen etter viruspausen (Ligue 1), og den som startet opp først og var ferdig tidligst (Bundesliga). Lagene fra ligaene som spilte gjennom juli er feid ut.

Frankrike kan få sin første mesterligavinner siden Marseille i 1993. For øvrig er det første gang siden 2006 at semifinalene i Champions League spilles uten at Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo er involvert.

(©NTB/100% Sport)