Fotball

Mos og Riise reddet AaFK fra cupflause

Men 3. divisjonslaget Herd sjokkåpnet.

VAR I TRØBBEL: Dagens AaFK-kaptein, John Arne Riise (t.v), fortviler mens Herd-spillerne jubler for scoring. Men Riise og AaFk slo tilbake. Foto: DIGITALSPORT

 • Kristian Stenerud

AaFK var naturligvis store favoritter mot Herd onsdag kveld, men laget fra 3. divisjon sjokkerte da de slo ut Kristiansund BK fra 1. divisjon i forrige runde.

Det så lenge ut som det kunne bli nok et stort sjokk da Herd ledet 3-1 et kvarter før slutt mot AaFK, men gjestene fra eliteserien satte inn to seine mål til ekstraomganger. Tolv minutter ut i første ekstraomgang satte Mos inn 4-3 til AaFK, som også ble sluttresultatet.

Men Herd gikk respektløst ut og ledet 1-0 allerede etter fem minutter. Da slo Mathias Sæther et innlegg til islendingen Ingolfur Kristjansson, som på bakerste stolpe satte inn målet.

Sjokkåpning

Men 3. divisjonslaget hadde ikke gitt seg, for kun sju minutter senere satt hjemmelagets andre scoring. Igjen var det Kristjansson som kriget ballen i mål etter flott Herd-spill i forkant. Et sjokklammet AaFK-lag slet med å komme seg etter scoringene, og det så ut som Trond Fredriksen vurderte tidlige bytter uten at det skjedde.

Herd og hjemmelagets publikum ropte på straffespark halvvegs ut i omgangen, men dommeren valgte å ikke blåse. Men AaFK kom tilbake igjen fem minutter før pause. Mikkel Kirkeskov slo et innoverskudd frispark som til slutt endte opp hos Sondre Fet, som satte den til side for hjemmelagets keeper.

Reddet av to corneress

I pausen gjorde Fredriksen to bytter da Thomas Martinussen og Edwin Gyasi gikk ut, mens Bjørn Helge Riise og Franck Boli kom inn. Mens AaFK slet med å skape sjanser til tross for at de hadde ballen mye, så fikk Herd en enorm sjanse etter halvspilt omgang.

Preben Sætre gjorde et solid arbeid på kanten og fikk lagt ut til Patrik Hjelmseth, men kantspilleren klarte ikke å få til ei skikkelig avslutning.

Fem minutter etter den enorme Herd-sjansen, så satte hjemmelaget ballen i mål igjen. Igjen var det etter godt forarbeid av Sætre, så satte Andreas Rekdal inn 3-1. Men da det så som mørkest ut for AaFK, så slo John Arne Riise en perfekt corner som så ut til å gå rett i mål til 3-2, og da var det spilt 87 minutter. Og to minutter etterpå satte Mos inn 3-3 etter nok en corner fra Riise. Dermed var det duket for ekstraomganger.

Mos scoret igjen

Det var Herd som var nærmest først i ekstraomgangen da Sætre banket et skudd i krysstanga etter ti minutter, men to minutter senere satt 4-3-målet for AaFK. Mikkel Kirkeskov slo et perfekt innlegg til Mos, som igjen var kald foran mål og satte inn det viktige målet for eliteserielaget. Flere mål kom det ikke.

 1. Les også

  21 års ventetid over for Blink

 2. Les også

  Cupbombe på Moseidmoen: Vindbjart slo ut Jerv

 3. Les også

  To drømmedebuter sikret TIL-avansement

 4. Les også

  Riski-show da RBK gikk enkelt videre

 5. Les også

  Sandnes Ulf slapp med skrekken

 6. Les også

  Sluttspurt sendte Start videre

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. SK Herd
 3. Aalesund FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  – Nå er jeg bare glad og letta

 2. FOTBALL

  Aalesund fikk drømmestart mot Godset, men jubelen stilnet

 3. FOTBALL

  Hoff herjet med Tromsø da AaFK snudde kampen

 4. FOTBALL

  Riise tilbake på laget igjen

 5. FOTBALL

  AaFKs cupeventyr lever videre etter straffedrama mot Rosenborg

 6. FOTBALL

  Han holdt på å sende storebror ut av cupen. Nå følger AaFK med på Herd-keeperen