Stabæk fra 13 til fire poeng uten Bob Bradley

Bærumslaget har fått en tøff sesongstart uten sin amerikanske suksessmanager.

Strømsgodsets Lars Christopher Vilsvik blir gratulert etter 0-1 scoringen mot Stabæk på Nadderud stadion onsdag kveld.

NADDERUD: Et kjapt blikk på sluttabellen av fjorårets eliteserie ga håp om en fartsfylt og underholdene fotballkamp på Nadderud denne fine onsdagskvelden i april. Et møte mellom de to medaljørene bak suverene Rosenborg i 2015 skulle man tro bød på noe av det finere norsk fotball har å tilby.

Den gang ei.

Nå viste resultatene fra de fem første serierundene at både Stabæk og Strømsgodset har slitt med å finne formen som gjorde dem til nest— og tredje beste lag i fjor.

Den tidligere guttespilleren i Stabæk, Aleksander Aamodt Kilde ble intervjuet i pausen. Sammenlagtvinneren i vinterens super G-cup er vant til betydelig mye mer fart og spenning når han kaster seg utfor verdens tøffeste alpinbakker enn hva han fikk servert de første 45 minuttene.

Omgangen var nesten blottet for noe som er helt nødvendig for en underholdende fotballkamp, nemlig målsjanser.

Nå gikk riktignok gjestene fra Drammen i garderoben med ettmålsledelse. Flamur Kastrati ble felt av keeper Mandé Sayouba etter 39 minutter. Straffen satte Lars Christopher Vilsvik sikkert i mål.

Da hadde hjemmelaget vært nærmest med et par halvgode muligheter, den farligste ved Agon Mehmeti etter ni minutter. Skuddet traff dessverre for Stabæk nettet ved utsiden av stolpen.

Ellers var omgangen rikere på feilpasninger enn kreativitet og den innsatsen og gløden de 3807 på tribunene forventer av sine spillere.

Les også

Stabæk henter Moyes-assistent som ny trener

Fra 13 til fire poeng

Stabæk var under Bob Bradleys ledelse fjorårsvårens store overraskelse i eliteserien. Etter seks kamper hadde amerikaneren ledet laget til 13 poeng. De seks neste ga like stor poengfangst.

Det hjalp selvsagt godt at Adama Diomande hadde ni mål etter 11 serierunder, sammen med Yassine El Ghanassy og Ernest Asante utgjorde han en fryktet angrepstrio. Nå er det bare sistnevnte som er igjen av dem, og Bob Bradley har for lengst byttet ut Bærum og Stabæk med den franske nordvestkysten og Le Havre.

Det var ventet at Billy McKinlay kunne få det vanskelig med å fylle skoene etter populære Bradley, som to ganger klarte å motbevise alle ekspertene som tippet bæringene ned til 1.-divisjon. Skotske McKinlay har jobbet under blant andre David Moyes og Roy Hodgson. Fasiten etter seks kamper i norsk toppdivisjon er fire poeng etter seks kamper.

Stabæk snytt for straffe

Nå var den andre omgangen bedre enn den første fra hjemmelaget, som med litt mer flaks hadde karret til seg ett poeng. Giorgi Gorozia og Ohi Omoijuanfo hadde muligheter i løpet av en fem minutters periode tidlig i omgangen. Innbytter Moussa Njie skulle hatt straffe da han ble felt av målscorer Vilsvik etter 77 minutter, men dommeren fikk ikke forseelsen med seg. Njie kunne også utlignet like etterpå, men bommet.

Kampen ebbet ut med den ene straffemålet fra første omgang og tre poeng til Strømsgodset. Dem har de samlet ti av så langt, det er fire mindre enn serieleder Odd.

----------------- Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk