Supporterunionen om TV 2s prisøkning: - Mange vil reagere på at de må kjøpe noe de ikke ser på

Supporterforeningene for norsk og engelsk fotball synes prisen er i dyreste laget, og mener det burde vært mulig å kjøpe kun en av delene.

Enten du kun vil se Memphis Depay og Manchester United, eller om du bare ønsker Rosenborg og eliteserien på tven din, må du punge ut for begge.

Tirsdag ble det igjen oppstandelse rundt prisene for å se fotball på tv.

TV 2 setter opp prisen til 449,— for nye kunder fra 1. mars, og gjør det umulig å kjøpe enten norsk eliteserie eller Premier League. Skal du se en av delene må du også betale for den andre.

BAKGRUNN:

Prisen for TV 2 Sumo vil være 399,-. Eksisterende kunder er vernet mot prisendring fram til 1. august.

— TV 2 bør verdsette kundevennlighet. Jeg skjønner at de vil forenkle det, men å må betale for et produkt du ikke trenger er en farlig vei å gå. Kunden må settes høyt, og det er mange som vil reagere på at de må kjøpe noe de ikke ser på, sier leder Trond Fuhre i Supporterunionen for Britisk Fotball.

- Trist for dem som vil se kun en av delene

Eksisterende kunder vil enn så lenge ikke oppleve en prisøkning, men for nye kunder som vil se favorittlaget sitt i eliteserien blir det en markant økning fra CMores priser i fjor.

Fuhre tror ikke mange Premier League-fans vil bli rammet, all den tid mange nok allerede har investert i en pakke og enn så lenge ikke vil bli rammet. Han synes dog synd på fansen av norsk fotball som må betale såpass mye.

— Jeg synes det er trist for dem som vil se kun en av delene. For nye kunder som vil se eliteserien blir det ille. Det er den gruppa som er den store taperen her, mener Fuhre.

Hanne Mari Jordsmyr er styreleder i Norsk Supporterallianse, som er en interesseorganisasjon for supporterklubbene til norske fotballag. Hun klarer ikke hisse seg veldig opp over prisøkningen.

Håper prisen tvinger folk på stadion

— Jeg tenker ikke så mye på det. Vi vil ha folk på stadion, og når de priser seg såpass opp er det kanskje en vinn-situasjon for oss, sier Jordsmyr.

— Men hva synes du om at man blir tvunget til å kjøpe Premier League om man kun vil se norsk elitesere?

— Som leder av Norsk Supporterallianse ønsker jeg selvfølgelig at man kunne gitt et tilbud til norske supportere. Men vi ønsker dem velkommen på stadion. Når det blir såpass dyrt så ligger det jo omtrent på prisen for to hjemmekamper. Så da kan man like så godt gå på stadion og få full valuta for pengene, sier Jordsmyr.

Fuhre i Supporterunionen for Britisk Fotball tror dog ikke mange vil la seg skremme av den høye prisen.

— Hull i hodet

- TV 2 vet at veldig mange vil kjøpe det, fordi for mange er det vondt å skulle unnlate å ha Premier League eller eliteserien i stua. Kjøpekraften er stor, og mange vil kjøpe det selv om de ikke er glad for det, sier han.

Også på sosiale medier har flere reagert på prisøkningen.

— Seriøst: helt hull i hodet av TV 2 å øke prisen for oss som bare ser engelsk fotball, når norsk fotball uansett forsvinner neste år, skriver Gard L. Michalsen, redaktør for Medier24.com.

- Noen vil nok si at dette er bra

Fra neste sesong - 2017- er det Discovery som eier rettighetene til å vise norsk fotball.

— Noen vil nok si at dette er bra, men andre vil oppleve en prisøkning og det er sjelden en hyggelig nyhet. Men det er et godt tilbud. Man får to av de beste ligaene i én pakke til en hyggelig pris, sa direktør for TV 2 Brukerbetaling Steinar Brændeland til Dagbladet tidligere i dag.

Når vi tar kontakt for en kommentar på supporterforeningens reaksjoner, sier han følgende:

— Det er ikke noen lett beslutning. Noen vil oppleve en prisøkning, mens de som har begge deler i dag vil oppleve en prisreduksjon. Det er ganske mange av dem, så det er en veloverveid avgjørelse, sier Brændeland.

- Behov for færre pakker

- Forstår du at mange reagerer på at de nå kanskje må betale for noe de ikke bruker?

- Ja, jeg kan forstå at det ikke er hyggelig å få en prisøkning, og jeg forstår at noen blir frustrerte. Samtidig er det en stor andel som får prisreduksjon. Jeg tror det er blandet syn på det, og du får fantastisk mye bra fotball for den prisen, sier han, og legger til at pakken tidligere har kostet 650 kroner.

TV 2 har på sine nettsider lagt ut en forklaring på hvorfor kundene nå blir tvunget til å betale for ligaer man ikke ser på.

— Erfaringer fra fjoråret, samt undersøkelser viser at det er et behov for færre pakker, og at det er stor sammenfallende interesse for Premier League og Tippeligaen. I tillegg har vi hatten kostnadsøkning knyttet til Premier League. TV 2 ønsker å redusere antall pakker og få et enklere tilbud i markedet. Noen kunder vil få en lavere totalpris, mens andre vil oppleve en prisøkning.

Dagbladet melder at også Viasat setter opp prisen på sine pakker, som blant annet inneholder spansk og italiensk fotball, samt Champions League. Sportspakken øker fra 279 kroner til 349 kroner i måneden, skriver avisen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering