Fotball

Strand Larsen sendte G19-landslaget til EM-sluttspillet

Norges G19-landslag er klare for EM i Armenia til sommeren på bekostning av Tyskland. Gunnar Halles gutter slo Kroatia 3–2 i den siste kampen i kvalifiseringen.

Jørgen Strand Larsen var svært delaktig da Norge slo Kroatia 3–2. Her i aksjon for Sarpsborg 08 i Europa League forrige sesong.

Norges G19-landslag er klare for EM i Armenia til sommeren på bekostning av Tyskland. Gunnar Halles gutter slo Kroatia 3-2 i den siste kampen i kvalifiseringen.

Seieren kom etter to flotte scoringer fra Jørgen Strand Larsen og et solid norsk forsvarsspill. Dessuten sto målvakt Kristoffer Klaesson en veldig god kamp, og han holdt Norge inne i kampen gjennom hele 1.-omgangen.

Da hjalp det lite at Tyskland slo Ungarn med 3-0 i sin kamp tirsdag. Norge endte med 7 poeng mot tyskernes 6.

– Det er ikke bare gøy for oss her nede, men også for norsk fotball som ser at vi kan håndtere store fotballnasjoner på dette nivået. Nå skal vi nyte seieren og at vi har gått videre, sier landslagstrener Halle til fotball.no.

Les også

Cantona kommer til Norge: – Det har ikke gått helt opp for meg ennå

Kontringer

Kroatia hadde noen gedigne sjanser på hjemmebane de første 30 minuttene, men Klaesson reddet mesterlig ved fire-fem anledninger.

De norske spillerne var derimot farlige på sine sporadiske kontringsraid. Tre minutter før pause gjorde Strand Larsen 1-0. Det var helt imot spillets gang. Han ble frispilt av Tobias Christensen, som i trekket før hadde kombinert flott med Joshua Kitolano.

Det meste skulle gå Norges vei. Fem minutter etter pause satte Mario Vuskovic ballen i eget nett til norsk 2-0-ledelse.

Strand Larsen, som til daglig spiller for Sarpsborg 08, økte til 3-0 etter en drøy times spill. Han headet en pasning fra Christensen elegant i mål.

Snaue kvarteret før slutt reduserte Bosko Sutalo til 1-3. Backen Edvard Tagseth måtte ty til ulovligheter da han stoppet innbytteren Jurica Prsir inne i feltet noen minutter før slutt, og Ante Palaversa gjorde 3-2 på den påfølgende straffen.

Stolte

Gunnar Halles mannskap åpnet med 0-0 mot Ungarn, men slo de tyske favorittene 1-0 lørdag. EM-sluttspillet går i Armenia 14.- til 27. juli.

– Dette er helt fantastisk! Vi er kjempestolte av spillerne og landslagstrener Gunnar Halle og hans team, som har jobbet knallhardt og levert svært bra. Vi var veldig stolte etter seieren over Tyskland, og det er utrolig gøy at de klarer å følge opp det med seier over Kroatia i dag, sier elitedirektør Lise Klaveness.

– Vi måler oss mot nasjoner som vi vanligvis sliter med å nå opp til, og nå gleder vi oss stort til sommerens mesterskap i Armenia, sier hun videre.

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball