Berre, Larsen og Langer forlenger med Vålerenga

Planleggingen for 2015 er i full gang i VIF. Sjekk hvem som blir med videre og hvem som drar.

FORLENGER: Simon Larsen (f.v.), Michael Langer og Morten Berre blir med i Vålerenga også i 2015.

Torsdag var siste fellestrening for Vålerenga-spillerne. Etter 6. plassen i årets serie venter nå noen uker "av" for spillerne, før grunnlaget for neste sesong skal legges.

5. januar samler Kjetil Rekdal spillerne igjen. Og nåde den som ikke har gjort egentreningsjobben da.

Jobben med å få stallen på plass til neste sesong har pågått lenge. Og mye begynner å falle på plass. Fire unge spillere forsvinner ut. Samme skjebne lider trolig også den danske forsvarsspilleren Nicolai Høgh.

31-åringen har i høst vært helt ute av laget og etter det Aftenposten kjenner til ønsket Vålerenga å kvitte seg med dansken allerede før overgangsvinduet stengte på sensommeren.

Høgh forsvinner trolig

En mulig overgang strandet i 12. time.

— Det kan godt være at dette var min siste trening her. I fotball vet man aldri. Men jeg må spille fotball. Jeg er 31 år og ønsker å bidra ute på banen. De to siste månedene har jeg ikke spilt. At det er konkurranse om plassene er helt i orden. Og jeg kan godt bli her og kjempe om plassen. Men det er vel mest sannsynlig at jeg drar.

- Hvordan har de to siste månedene vært?

— Det er Kjetil (Rekdal, red.anm.) som tar ut laget. Og at han velger noen andre er helt fair, sier Høgh til Aftenposten.

Det har lenge vært klart at Jonatan Tollås forlater Aalesund og gjenforenes med gamletrener Rekdal i VIF.

Les også

Aalesund-kapteinen klar for Vålerenga

En annen forsvarsspiller, Simon Larsen, blir med videre. Mannen som spilte samtlige kamper for VIF i årets eliteserie er enig med klubben om en ny toårskontrakt.

— Det har vi egentlig vært siden i sommer, sier Larsen til Aftenposten.

Larsen er fra Kristiansand, og Mons Ivar Mjelde og Start ønsket å hente Larsen både i sommer og senere i høst. Men Vålerenga og Larsen sa nei.

Keeperavklaring

Keeper Michael Langer, som har vist seg som en solid sisteskanse i år, regner med å bli enig med klubben om en ny ettårskontrakt i løpet av de nærmeste dagene.

— Det ser ut til å gå i orden, så det er fint, sier østerrikeren.

Hva som skjer bak Langer er ennå uvisst. Lars Hirschfeld er fortsatt i klubben - han har også ett år igjen av sin kontrakt. Men han er en dyr mann for Vålerenga. Og klubben har lenge jobbet med å kvitte seg med 36-åringen.

Gudmund Kongshavn, som i år har vært utlånt til Sarpsborg, vender tilbake til VIF. Sarpsborg ønsker ikke å benytte seg av kjøpsopsjonen på bergenseren. Men ettersom det er vanskelig å få gjort noe med Hirschfeld tyder det meste på at Kongshavn forsvinner til en annen klubb.

En som også ser ut til å ta et nytt år i klubben er 39 år gamle Morten Berre. Mannen med 290 kamper for Vålerenga sier han skal i møte med klubben i løpet av de neste dagene.

— Vi skal ha et møte om en eller annen rolle for meg videre. Jeg er positiv til det jeg, sier Berre til Aftenposten.

- Så det er mulig vi får se deg på banen også neste sesong?

— Det er absolutt ikke umulig, sier Berre og smiler lurt.

Wæhler-comeback?

Det snakkes også om et mulig VIF-comeback for veteranen Kjetil Wæhler. 38-åringen får ikke fortsette i IFK Göteborg (, og kan havne på Valle igjen. Der han for ti år siden utgjorde stopperduo med Erik "Panzer" Hagen.

Neste torsdag skal Vålerenga ha ekstraordinært årsmøte. Der skal blant annet den nye samarbeidsavtalen med klubbinvestor Tor Olav Trøim godkjennes.

Går alt etter planen der kan det bli flere nyheter fra Valle i tiden frem mot jul.

Da kan klubben offentliggjøre hvilke spillere de forlenger med og henter inn. Og ikke minst gjøre kjent kontraksforlengelsen med trener Kjetil Rekdal.

Han var selv ikke til stede på dagens trening. Rekdal var opptatt med trenerkurs på Ullevaal.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk