Fotball

Tidligere Chelsea-profil: - Chelsea burde sparket Mourinho og ansatt Klopp

Craig Burley er lei av José Mourinhos oppførsel.

Jürgen Klopp og José Mourinho fikk bryne seg på hverandre i Champions League i 2013, da de ledet henholdsvis Borussia Dortmund og Real Madrid.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

To av de største skuffelsene så langt i Premier League-sesongen er Liverpool og Chelsea.

Liverpool er nummer ti etter åtte serierunder, og regjerende seriemester Chelsea har dobbelt så mange tap som seire, og ligger på en 16. plass.

For to uker siden hadde Liverpool-ledelsen fått nok, og Brendan Rodgers ble erstattet med Jürgen Klopp, som knapt har fått gå én meter i fred siden ankomst Beatles-byen.

Craig Burley spilte i Chelsea i en årrekke, men nordmenn flest husker ham kanskje best for målet han scoret for Skottland mot Norge i gruppespillskampen i 1998-VM.

Mens optimismen brer seg i Liverpool, er det imidlertid skriverier om spilleropprør i Chelsea.Nå går Craig Burley, som spilte for Chelsea mellom 1989 og 1997, ut med et kreativt synspunkt rundt gamleklubbens vansker.

— For to uker siden, da alt dette tullet foregikk med Mourinho, sa jeg at Chelsea burde kvitte seg med ham. Klopp var tilgjengelig, han var på vei til Liverpool, og Chelsea burde hentet ham, sier Burley til radiokanalen TalkSport ifølge London Evening Standard.

— Det skjedde ikke og det virket åpenbart ikke som det skulle skje heller, men det er det de burde gjort, etter min mening, legger han til.

Les også

Mourinho etter FA-straffen: - Glad jeg ikke fikk fotlenke

— Ikke alltid andres feil

Det er langt fra første gang Klopp nevnes i samme åndedrag som Chelsea. Blant annet ble han koblet til London-klubben i 2013, før José Mourinho ble ansatt for andre gang.

Den høsten bekreftet også Klopp at han hadde hørt fra flere engelske klubber den sommeren.

Klopp forlot Borussia Dortmund først på slutten av forrige sesong, og lørdag leder han Liverpool for første gang, i bortekampen mot Tottenham.

Senere på dagen håper José Mourinho på en opptur når Chelsea tar imot Aston Villa på Stamford Bridge. Dersom Chelsea taper, vil de synke enda nærmere nedrykksplassene.

Burley understreker imidlertid at det ikke er resultatene som er årsaken til at han mener Mourinho burde fått sparken. Ankepunktet er snarere portugiserens oppførsel, som har skapt massiv debatt i England i høst, spesielt etter at han skjelte ut klubblege Eva Carneiro under oppgjøret mot Swansea i august.

— Jeg bygger det på at Chelsea er en global merkevare, og måten Mourinho oppførte seg og snakket på utenom de 90 minuttene med fotball svertet klubben, spillerne og imaget deres, sier Burley.

— Managere kan oppleve dårlige resultater, men Mourinho må se på seg selv og hvordan han håndterer ting. Det er ikke alltid alle andres feil hele tiden.

Les også

Klopp måtte svare på Mourinho-spørsmål: - Jeg er «the normal one»

Mourinho: — Kan ikke skjule resultatene

Lørdagens motstander Aston Villa ligger enda dårligere plassert enn Chelsea, helt nede på en 18. plass. I et intervju med TalkSporti forkant av oppgjøret, forsøkte ikke Mourinho å pynte på situasjonen.

— Jeg er ikke den typen som prøver å finne ord når det enkleste bare er å si at resultatene er dårlige. Vi har tapt fire kamper i Premier League, vi har sluppet inn mål og vår fantastiske hjemmestatistikk har blitt til kun én hjemmeseier mot Arsenal, så det er ingen måte å skjule resultatene, sier Chelsea-sjefen.

José Mourinho trekker på smilebåndet under fredagens pressekonferanse på Chelseas treningsanlegg.

Mourinho innrømmer at han er skuffet over mediedekningen av Chelseas sesongstart, men han lar seg ikke påvirke i for stor grad.— Jeg har ikke endret livet mitt, hverken i jobbsammenheng eller privatlivet. Jeg gjør det jeg må gjøre, jeg gjemmer meg ikke. Jeg går og ser rugby, jeg går og spiser middag ute og jeg våkner hver dag klokken syv for å dra til treningsfeltet. Livet mitt har ikke endret seg, men jeg smiler selvfølgelig ikke like mye.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

  • Gerrard snakker ut: - Var på vei mot selvmordsvakt

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Liverpool FC