Imponert Bohinen om Stabæk: − Det beste laget vi har møtt i år

Diomande-hat trick og ny Asante-scoring da Sandefjord ble ydmyket.

Nadderud (Aftenposten): Tre scoringer av Valentin Adama Diomande, samt en ny nettkjenning for Ernest Asante, var nemlig nok til at Bærum-klubben kunne juble for sin sjette strake seier i eliteserien. Med poengene klatrer laget opp på 19 poeng, samme sum som serieleder Rosenborg.

Stabæk ligger bak trønderne på målforskjell, til tross for at de står med utrolige tre innslupne mål på åtte seriekamper. 555 minutter er gått siden keeper Mande Sayouba så en ball fly inn i nettet bak seg.Den enorme seriestarten på Nadderud ser ut til å imponere Sandefjord-trener Lars Bohinen.

− De har fått en fantastisk start og har et bra lag. Det er det beste laget vi har møtt i år, sier den tidligere landslagsspilleren.

Kapteinen etter rekord: — Moro

4-0-triumfen var også Bob Bradley og Stabæks sjette strake uten innslupne mål i en og samme sesong. Det er de første lag til å gjøre i Tippeligaen, ifølge statistikkleverandør Sportdeskonline. Da Viking gjorde det samme i 1974, hadde den øverste divisjonen i Norge et annet navn.

Holder laget fra Nadderud nullen én kamp til, er de det første laget, uansett navn på toppserien, som ikke slipper inn mål i syv strake serieoppgjør.

− Jeg kan ikke legge skjul på at det er gøy om dagen. Men vi er ikke bare et forsvar, vi er en del av et lag, som jobber steinhardt fra topp av og nedover. Bak oss har vi en keeper som er fryktelig god, sier midtstopper Morten Skjønsberg.

Bob Bradley hadde følgende å si om lagets forsvarsspill før han løp hjemover for å se Champions League.

− Det starter på topp hvor spesielt Diomande jobber hardt. Og så har midtstopperne god kjemi, og når det trengs har vi Mande Sayouba der bak, sier Bradley.

Les også

Eden Hazards kompis herjer i eliteserien - mener selv han spiller for halv maskin

Selv om de spiller seg inn i rekordbøkene med godt forsvarsspill etter Sandefjord-kampen, sprudlet laget fra Bærum til tider offensivt — spesielt etter pause.

I hovedrollene: Hat trick-helt Adama Diomande, samt driblekongen Yassine El Ghanassy, som var nest sist på ballen Stabæks tre første mål.

− I dag spiller vi veldig bra og viser supporterne at vi ønsker å spillle offensiv fotball, sier El Ghanassy.

Dødelige rett før pause

Det var ikke mye som skjedde i løpet av de første 45 minuttene på Nadderud. Cole Grossman og Yassine El Ghanassy hadde brukbare skuddmuligheter, men uten å sette Sandefjords keeper på de helt store prøvene.

Les også

Stabæks suksessduo: - Mange tror at kristne og muslimer står mot hverandre

Bortelagets toppscorer fra i fjor, Pål Alexander Kirkevold, fikk også testet skuddfoten, men måltyven hadde ikke stilt inn siktet godt nok.

Bob Bradleys lag har vært dødelig effektive i minuttene før pause denne sesongen. Oppgøret mot Sandefjord var ikke et unntak. Christer Reppesgård Hansen hos gjestene spilte en forferdelig pasning på egne halvdel — det utnyttet et kontringssterkt Stabæk.

Yassine El Ghanassy tok med seg ballen i stor fart fremover i banen, før han spilte til rekkekamerat Adama Diomande. Fra drøye 16 meter var spissen hensynsløs, og sendte hjemmelaget i føringen med drøye fem minutter igjen å spille før hvilen.

− Føler vi stanger mot veggen

Det er flere ting vi har blitt vant til med årets Stabæk. De slipper ikke inn, de scorer før pause. Sist, men ikke minst: Ernest Asante scorer.

Da han bare minutter etter pause hamret ballen i det høyre hjørnet, var det i femte kamp på rad Asante scoret i serien.

Rett før timen var spilt på Nadderud punkterte Diomande kampen for hjemmelaget da han tuppet ballen i nettet alene med Sandefjords sisteskanse.

Men kraftspissen var ikke ferdig for dagen. Med 20 minutter igjen satte Diomande inn sitt tredje mål for kvelden etter en flott Stabæk-kontring.

Og gjestene var heldige som slapp unna med 0-4 i bagasjen. Stabæk skapte nemlig flere store muligheter etter 4-0, og var kun ineffektivitet fra flere scoringer.

Mens de hang brukbart med før hvilen, leverte Sandefjord en blek prestasjon etter pause. Etter å ha overrasket med seks poeng på sine tre første kamper i returen i eliteserien, har det gått langt tyngre for Lars Bohinen og resten av de blåkledde fra Vestfold.

4-0-tapet var lagets femte strake, og nå er det bare Bodø/Glimt og Tromsø som ligger bak på tabellen.

— Det er klart at resultatene påvirker oss alle. Vi føler vi stanger mot veggen, sier Bohinen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk