Fotball

City våknet i ekstraomgangene

Manchester Citys superspisser fikset avansement i ligacupen. Men fjorårets serietoer slet lenge mot Newcastle.

Scoringer av Alvaro Negredo og Edin Dzeko sendte Manchester City videre i ligacupen.
  • Magnus Wikan

Manchester City brukte lang tid på å spille seg til sjanser mot Newcastle i ligacupens fjerde runde.

Ingen av lagene klarte å sette ballen i nettet i løpet av ordinær tid, og det måtte ekstraomganger til for å avgjøre hvem som tok seg til kvartfinalen.

Der var Manchester City overlegne. To vakre angrep og scoringer av Alvaro Negredo og Edin Dzeko var nok. I løpet av få minutter var kampen avgjort, og Manchester City kunne juble for avansement i ligacupen.

Newcastle åpnet best

Mot et B-preget Manchester City, var det hjemmelaget som tok tak i kampen fra start av. Allerede etter åtte minutter var Newcastle farlig frempå, da Shola Ameobi stusset spissmakker Papiss Cissé gjennom. Men senegaleseren klarte ikke å stokke beina, og lempet ballen til side for mål.

Den første halvtimen gikk rolig for seg på St. James’ Park, men det siste kvarteret av første omgang utviklet seg til å bli langt livligere. Og det var hjemmelaget selv som tok kommandoen.

Først fikk Ameobi sjansen, etter å tatt med seg ballen inn i feltet, men Citys andrekeeper Costel Pantilimon hadde ingen problemer med Newcastle-veteranens avslutning.

Annullert Ameobi-scoring

Problemene kom først to minutter senere, da Ameobi igjen var på farten. Et frispark, som ble skrudd inn fra venstre, endte opp i beina på Cissé. Han spilte ballen inn foran mål til Ameobi, som bredsidet ballen over målstreken til ellevill jubel fra hjemmesupporterne. Jubelen stilnet imidlertid fort, for Ameobi ble korrekt vinket av for offside.

Alt handlet om Newcastle nå, og to minutter etter den annullerte scoringen spilte de seg til en ny stor sjanse. Denne gangen var det midtbanespiller Moussa Sissoko som fikk muligheten, men franskmannen klarte ikke å plassere avslutningen mellom stengene.

City-sjanser

Manchester City var overraskende svake i den første omgangen, og åpnet ikke den andre stort bedre. Først etter 63 minutter kunne de notere sin første sjanse. En sjanse de attpåtil fikk servert av Newcastle-keeper Tim Krul.

Nederlenderen skulle bare ut å plukke ballen på kanten av sekstenmeteren, men ballen spratt aldri innenfor. Når både Krul og Jesus Navas kun kunne bruke beina, var spanjolen overlegen og vendte bort keeperen. Navas spilte så ballen ut til James Milner, som banket ballen over det tomme Newcastle-målet.

City hadde ikke like mye flaks, da de tretten minutter før slutt spilte seg til sin neste sjanse. Denne gang var det kun dyktighet som ledet til sjansen. Alvaro Negredo tråklet seg elegant gjennom Newcastle-forsvaret og forsøkte å chippe ballen like elegant over Krul. Men nederlenderen kompenserte for rotet tidligere i kampen, med en flott enhåndsredning.

Ekstraomganger

Stort mer klarte ikke noen av lagene å skape på 90 minutter. Dermed var det duket for ekstraomganger på St. James’ Park.

I ekstraomgangene var det Newcastle som åpnet best. Ikke en gang to minutter var spilt før Papiss Cissé fikk en kjempemulighet til å sende Newcastle til himmels. Men heller ikke denne gangen klarte senegaleseren å overliste Pantilimon i City-buret.

Men der Newcastle misset, var gjestene fra Manchester langt mer effektive. På sin tredje sjansen i kampen, i det 98. minuttet, scoret bortelaget. Edin Dzeko dro ballen med seg ned til dødlinjen og spilte ballen inn til spissmakker Negredo. Han hadde et helt mål å sikte på fra to meter, og kunne enkelt trille de blåkledde i føringen.

Like etter viste City igjen sin klasse. David Silva og James Milner vartet opp med et flott klikk-klakk-spill på midtbanen, før sistnevnte slo ballen gjennom til Dzeko. Alene med Krul var bosnieren iskald. Han rundet keeperen og satte ballen enkelt i det tomme buret. 2-0 til bortelaget.

Kampen var punktert og City hadde full kontroll de siste minuttene.

Tottenham videre etter straffedrama

En kjempetabbe av keepervikar Brad Friedel gjorde at også Tottenham måtte ut i ekstraomganger i sin kamp mot Hull.

Gylfi Sigurdsson sendte London-klubben i føringen før pause, men amerikanerens tabbe gjorde at det sto uavgjort ved full tid.

Hull kjempet tappert og fikk uttelling midt i første ekstraomgang. På en corner raget midtstopper Paul McShane høyest, og headet ballen knallhardt i nettet.

Jubelen i bortesvingen ble dog ikke langvarig. For i andre ekstraomgang svarte hjemmelaget. Hulls innbytter Gedo var svært nære ved å punktere kampen, men misset. I stedet kontret Tottenham og innbytter Harry Kane utlignet Hulls ledelse.

Lagene var uadskillige etter 120 minutter, dermed måtte deres ligacupskjebne avgjøres på straffekonkurranse.

Også der var lagene nærmest uadskillige, og først på Hulls niende straffe falt avgjørelsen. Hulls Ahmed Elmohammedy straffe ble reddet av Brad Friedel. Keeperen som tabbet seg ut i andre omgang, ble helten i straffekonkurransen.

Tottenham er dermed klare for ligacupens kvartfinale.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Capital One Cup
  3. Newcastle United FC
  4. Manchester City