Fotball

Hva tror Premier League-legendene?

Her er deres tips for sesongen.

Martin Keown (t.v), Jamie Carrgher og Gary Neville jobber alle som eksperter.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Lørdag starter Premier League opp igjen. Nå hagler forhåndstipsene fra forståsegpåere over hele verden.

  • Direkte kl. 13.45: Manchester United-Swansea

Forrige sesong var fire lag, Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester City, med i kampen om ligagullet langt utover våren. Denne sesongen forventes det i tillegg at Tottenham og Manchester United vil komme sterkere tilbake, etter ansettelsene av de velrenomerte trenerne Mauricio Pochettino og Louis van Gaal.

Dermed er det ikke rart at de lærde strides om hvilket lag som vil stikke av med gullet når vi skriver mai 2015. Her har vi samlet spådommene til flere Premier League-profiler.

Jamie Carragher

Spilte 508 ligakamper for Liverpool mellom 1996 og 2013. Vant blant annet FA-cupen og Champions League.

Carraghers gulltips: Chelsea

— De vant ingenting forrige sesong, men å være så nær i Champions League og Premier League uten en spiss som scorer jevnlig var utrolig, sier Carragher til Daily Mail.

— Jeg liker Mourinhos stil. Han har kommet inn, hatt et år, sett på det, og sagt at han trenger en spiss, en kreativ midtbanespiller og en venstreback. Derfor henter han Diego Costa. Så henter han Fabregas. Bang, ferdig. Ikke mange er bedre enn ham. Og Filipe Luis, etter min mening den beste venstrebacken i Champions League forrige sesong. Jobben gjort igjen.

Gary Neville

Fast inventar på høyrebacken til Alex Fergusons Manchester United-lag. Vant Premier League åtte ganger og Champions League to ganger. Nå Roy Hodgsons assistent på det engelske landslaget.

Nevilles gulltips: Chelsea

— Dersom Costa leverer fra starten av vil jeg si at Chelsea kommer til å vinne ligaen. Forrige sesong ble de straffet fordi de ikke hadde en god nok spiss. Jeg forventer at Fabregas tilpasser seg med en gang, fordi han har vært i Premier League før, og bodd i London før, sier Neville til Sky Sports.

Robbie Earle

Spilte for Wimbledon mellom 1991 og 2000, og scoret 45 mål på 244 Premier League-kamper for klubben.

Earles gulltips: Chelsea

— Det er to år siden Mourinho vant et trofé. Med spillerne han har til rådighet, tror jeg Chelsea vinner ligaen, foran City. Jeg tror det blir vanskelig for City å vinne igjen, og jeg tror også Champions League er ved horisonten for dem. Liverpool tror jeg kommer på tredjeplass. Jeg har stor tro på Brendan Rodgers, han har noen gode unge spiller. Han er en oppsinnsom trener i utvikling. På fjerdeplass har jeg United. Van Gaal er en «game-changer». Det var et tidspunkt forrige sesong da spillerne ikke fryktet United da de sto i spillertunnelen. Jeg tror van Gaal vil endre på det, sier Earle til the Guardian.

Phil Thompson

Stopper på Liverpool-laget som dominerte på 70- og 80-tallet. Var også kaptein mot slutten av sin karriere i klubben.

Thompsons gulltips: Chelsea

— Jeg tror José Mourinho har styrket visse områder uten å signere for mange spillere. Cesc Fabregas vil gi ham flere mål, siden han skjønte han ikke får mange nok. Siden Frank Lampard har dratt var det en mangel på målfarlige spillere, og nå har han fått noen som kan erstatte Lampard. Diego Costa var ettertraktet, og han har en god holdning, så du vet at han ikke vil gi deg et problem mot dårligere lag, når noen andre kan mangle motivasjonen, sier Thompson ifølge Sky Sports.

Martin Keown

Spilte for Aston Villa, Everton, Leicester og Reading, men det var i Arsenal stopperkjempen utmerket seg mest. Vant blant annet Premier League tre ganger med London-klubben.

Keowns gulltips: Manchester City

— Favoritter til ligagull fordi de er stabile. Klubben har en familiefølelse. Jeg husker at jeg så førstelaget se juniorlaget spille forrige sesong - garderoben deres er et lykkelig sted, sier Keown ifølge Daily Mail.

Paul Scholes

Paul Scholes Spilte 499 kamper for Manchester United mellom 1994 og 2013. Har vunnet Premier League elleve ganger og Champions League to ganger.

Scholes' gulltips: Chelsea og Manchester City

— Jeg mener tittelen står mellom Manchester City og Chelsea, og jeg tror Manchester United, Liverpool og Arsenal vil kjempe om de to neste Champions League-plassene, sier Scholes til the Independent.

Dion Dublin

Scoret 111 mål i Premier League i løpet av karrieren. Dublin spilte 155 kamper for Aston Villa mellom 1998 og 2004. Hadde også et mislykket opphold i Manchester United tidligere på 90-taller.

Dublins gulltips: Manchester United

— Van Gaal vil bringe tilbake den frykten, om at man må prestere i når man spiller for Manchester United. Jeg tror mange spillere har trodd at de ikke vil bli satt ut av laget uansett. Sånn skal det aldri være. Jeg tror David Moyes tok gnisten ut av Manchester United. Han prøvde så godt han kunne, men når du tar motoren ut av bilen går den ikke. Jeg tror drivkraften vil komme tilbake. Derfor tror jeg United blir nummer én, City nummer to, Chelsea nummer tre og Arsenal nummer fire, sier Dublin til the Guardian.

Les mer om

  1. Engelsk fotball