Fotball

Pochettino: – Nå må vi gjøre Wembley til hjemmebane

Tottenham fikk det ikke helt til på Wembley i mesterligaen. Neste sesong skal Premier League-fotballen også spilles der, mens nye White Hart Lane bygges ferdig.

Mauricio Pochettino lover at Tottenham skal føle seg hjemme når de neste sesong skal spille alle hjemmekampene på Wembley.

– En perfekt prestasjon. Jeg er veldig glad for at vi kunne vinne for fansen. Det ble en fantastisk seier, akkurat slik fansens fortjente, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter søndagens 2-1-seier mot Manchester United.

For siste gang spilte Spurs hjemmekamp på White Hart Lane. Det ærverdige stadionet, som Tottenham har benyttet siden 1899, skal jevnes med jorden. Dermed må London-laget også spille seriekampene sine hjemme på Wembley stadion, akkurat slik de har gjort i mesterligaen.

Les også

  1. Publikum stormet banen da Tottenham tok farvel med White Hart Lane

  2. Ble stemplet som flopp. Her sikrer han ligagullet for Chelsea.

– Vi møtte et Manchester United som har veldig gode spillere. De skulle vinne ligaen og andre store ting. Det er stort av oss å sikre annenplassen. Det er fantastisk. Vi har gått ubeseiret av banen i hjemmekampene. Det er mye å glede seg over, sa argentineren.

Så er spørsmålet om Tottenham klarer å knekke Wembley-koden når laget skal spille der annenhver helg.

– Det er riktig at vi må spille på et nytt stadion, og vi tar det første steget (for å vinne noe). Vi må gjøre Wembley til vår hjemmebane, og finne den rette balansen mellom White Hart Lane og her. Neste sesong vil vi føle oss hjemme der, lovet Pochettino.

Les mer om

  1. Tottenham Hotspur FC
  2. Manchester United
  3. Mauricio Pochettino