Fotball

Her er årets lag

Tre verdensmestere blant de beste fra 2014.

BEST: Bak fra venstre: Arjen Robben, Angel Di Maria, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Foran fra venstre: Manuel Neuer, Sergio Ramos, Philipp Lahm, Toni Kroos og Andres Iniesta. Foto: NTB scanpix

  • NTB

De tyske verdensmesterne Manuel Neuer, Philipp Lahm og Toni Kroos kom alle med blant de elleve på årets lag i verden i 2014. Det er spillerne selv som har stemt fram laget via spillerorganisasjonen FIFPro. Neuer var selvskreven på laget, sammen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. De tre var nominert til Gullballen, som deles ut til årets spiller i verden.

Lahm var eneste tyske forsvarer på laget. Sergio Ramos (Real Madrid) og den brasilianske PSG-duoen Thiago Silva og David Luiz utgjør resten av backfireren på laget som er stemt fram. Luiz var det mest overraskende navnet på årets lag, etter at han blant annet var svak da Brasil tapte 1-7 for Tyskland i VMs semifinale.

På midtbanen fikk Kroos med seg Angel Di Maria (Manchester United) og Andrés Iniesta (Barcelona). For Iniesta var det sjette gang på rad at han er med på laget. De to øvrige midtbanespillerne har fått en plass for første gang.

På de tre angrepsplassene var Ronaldo og Messi selvskrevne. Begge de to er med på laget for åttende sesong på rad. Sistemann på topp på årets lag er Bayern Münchens Arjen Robben, som spilte meget godt for Nederland i VM.

Laget er stemt fram av totalt 23.383 fotballspillere i 58 forskjellige land.

Löw beste trener

Joachim Löw ledet Tyskland til VM-gull, og var vanskelig å komme utenom da FIFA mandag delte ut prisen til årets fotballtrener i 2014. 54-åringen førte Tyskland helt til topps i sommerens sluttspill i Brasil. Han fikk 36,23 prosent av stemmene, noe som ga ham en suveren seier i kampen om å bli årets trener.

Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti kom på plassen bak. Etter å ha ført laget til mesterligatriumf fikk han 22,06 prosent av stemmene. Diego Simeone, som førte Atlético Madrid til et overraskende seriegull, samt finale i mesterligaen, kom på 3.-plass i kåringen.

Også på kvinnesiden gikk prisen for årets til Tyskland. Wolfsburg-trener Ralf Kellermann vant en jevn avstemning etter å ha ført sitt lag til mesterligatriumf for annen sesong på rad.

(©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball