Fotball

Arsenal reddet poeng etter sluttspurt

Lå under 0-2, men kom tilbake på slutten.

UTLIGNET: Olivier Giroud scoret Arsenals andre mål.
  • Eirik Grønning

Everton rundspilte Arsenal og ledet fortjent 2-0 etter 45 minutter, men så kom Olivier Giroud på banen. Franskmannen satte fart på Arsenal-laget og fullførte comebacket da han stanget inn 2-2 i det klokka akkurat passerte 90 minutter.

Coleman på godt og vondt

Everton tok tidlig kommandoen på Goodison Park, men det var Arsenal som skapte den første farligheten foran mål. Evertons Seamus Coleman slurvet i eget forsvar og forærte Alex Oxlade-Chamberlain muligheten da han spilte en livsfarlig ball ut foran egen boks, men Arsenal-spillerens avslutning gikk like utenfor stolpen.

Like etterpå var Coleman involvert igjen – men denne gangen med en meget positiv involvering for vertene. Den målfarlige høyrebacken åpnet målkontoen for sesongen etter et susende løp på bakre stolpe.

Et kjapt frispark fra Everton satte Arsenal-forsvaret på bakbeina da Leighton Baines la ballen tilbake til Gareth Barry, som fluktet ballen inn i feltet. Der stormet Coleman inn på bakre stolpe og stanget ballen i nettaket med en resolutt heading.

Omdiskutert scoring

Everton fortsatte trykket og burde økt ledelsen da Kevin Miralles misset alene med Wojciech Szczesny, men ble reddet av Steven Naismith like før pause – etter en scoring som kommer til å bli diskutert i ettertid.

For etter at Arsenal-spillerne ropte på frispark i etter en duell på midtbanen, fikk Romelu Lukaku fritt spillerom på gjestenes banehalvdel. Etter en utsøkt kontring fant belgieren spisskollega Naismith, som buet løpet før han enkelt satte inn 2-0 mellom beina på Arsenal-keeperen.

TV-bildene viste i midlertidig at skotten ikke klarte å beregne bueløpet tilstrekkelig, men assistentdommeren klarte ikke å avdekke den hårfine offsiden.

Dermed gikk Everton inn til pause med en 2-0-ledelse.

Skremmeskudd fra Giroud

Arsenal-manager svarte med å ta av nysigneringen Alexis Sanchez og satte inn Olivier Giroud — noe som holdt på å gi umiddelbar avkastning. For allerede etter 49 sekunder av 2. omgang var franskmannen nære ved å sette inn en redusering. Men volleyen fra kort hold gikk like over Tim Howards mål.

Giroud fortsatte å være beholdningen for et Arsenal-lag som var langt mer med på notene etter hvilen. Men fjorårets Arsenal-toppscorer klarte ikke å overliste Tim Howard, som gjorde en kjemperedning etter 69 minutter, kun to minutter etter at en annen Giroud-avslutning hadde gått like utenfor stolpen.

Målfarlig waliser

Dermed var det ikke ufortjent da et passivt Everton-forsvar bare kunne se på Aaron Ramsey da han spaserte inn Arsenals redusering. Kombinasjoner av Mesut Özil og Santi Cazorla endte med at sistnevnt slo inn. Fra to meter fikk den målfarlige midtbanespilleren en enkel jobb med å sette inn 2-1, med sitt andre mål for sesongen.

Da var det spilt 83 minutter.

Endelig for Giroud

Det tente bortelaget og i det sekundene tikket mot 90 minutter dukket Olivier Giroud opp i Everton-feltet. Etter å ha vært umarkert ved de tre kjempesjansene tidligere i omgangen, måtte Giroud tåle mye tøffere kamp om ballen - men på mesterlig vis stanget han inn 2-2. Nacho Monreals innlegg gikk like over hårtustene til Phil Jagielka, før den franske landslagsspissen brøt seg foran landsmannen Sylvain Distin - og satte inn utligningen.

- Fortjent poeng

Dermed endte det uavgjort på Merseyside, noe Everton-manager Roberto Martinez hadde mest grunn til å være skuffet over. Etter å ha vært det klart beste laget i 1. omgang, falt hjemmelaget i intensitet etter hvilen - og ble brutalt straffet.

— Jeg er skuffet siden man ønsker ikke å miste poeng, spesielt på den måten det skjedde. Men jeg er veldig fornøyd med det nivået vi viste i store perioder av kampen. Men vi må huske at vi møtte et av de beste lagene i europeisk fotball, sa Martinez i et intervju med TV2 rett etter kampen.

Da hadde Arsenal-manager Arsene Wenger større grunn til å smile etter at to av innbytterne i Santi Cazorla og Olivier Giroud var sterkt delaktige i comebacket på en vanskelig bortebane.

— Vi viste mental styrke, beslutsomhet og karakter for å komme tilbake. Jeg synes vi var uheldige som lå under med to mål ved pause, men vi viste ingen panikk og fortsatte å spille vårt spill. Det var et veldig sterkt poeng, men et fortjent et, sa Arsenal-manageren til TV2.

Les mer om

  1. Engelsk fotball