Fotball

Nå øyner Jonevret muligheten mot Haugesund

17 år har gått siden forrige gang Viking vant en seriekamp på bortebane mot Haugesund. I år mener Kjell Jonevret sjansene til å begrave statistikken er gode.

Kjell Jonevret og resten av Vikings trenerteam har hatt litt å juble for de siste kampene. Onsdag venter ny kamp mot Haugesund og Jonevret har tro på at det kan bli mer Viking-jubel. Pål Christensen

 • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Den dystre statistikken bærer selvfølgelig preg av at Haugesund i perioden 2000-2009 ikke spilte i eliteserien, men etter at de returnerte i 2010 har ikke resultatene vært oppløftende for Vikings del. To uavgjorte kamper de to siste sesongene pynter riktignok litt på statistikken, men 0-2-3 er ingen pen rekke mot det som skal være Vikings lillebror i fotballfylket Rogaland.

— Hvorfor er det så vanskelig å slå Haugesund borte i serien, Kjell Jonevret?

— Det er jo et lokaloppgjør og slike kamper lever sitt eget liv. I Haugesund har de kanskje et litt spesielt forhold til Viking, mens det ikke er på samme måten andre veien. Derfor har de vært flinke til å mobilisere i lokaloppgjørene. Samtidig har Haugesund hatt et bra lag de siste sesongene. De tok jo bronse i 2013, sier Jonevret.

Tung periode for FKH

Foran årets lokaloppgjør er lagenes utgangspunkt litt forskjellige. Etter en treg start på sesongen, har Viking virkelig fått sving på sakene de siste kampene.

For Haugesunds del har det gått litt trått i sesonginnledningen og spillemessig har laget heller ikke imponert. 1-4-tapet mot Fyllingsdalen i cupens 2. runde var av det pinlige slaget og bedre ble det ikke av 0-3 tapet borte mot Sarpsborg på søndag. Viking møter derfor et såret dyr på Haugesund stadion.

— Vi slo dem greit hjemme i fjor og vant også treningskampen i vinter komfortabelt. Jeg tror vi er bedre rustet til å beherske dem i år og mulighetene våres i kampen er gode. Det vil nok starte kampen med høyt press og for oss handler det om å ri av stormen. Vi må passe på å ikke være naive i starten og heller ikke gi dem energi. Det har vi vært gode på i det siste og i tillegg har spillerne blitt flinkere til å variere mellom korte og lange pasninger, sier Jonevret.

Må gjøre endringer

Dette tette kampprogrammet og Joackim Jørgensens skade gjør at Viking-treneren må gjøre noen forandringer på laget. Flere spillere merker kjøret og kan derfor bli spart mot Haugesund. Allerede lørdag 16. mai spiller Viking ny kamp når Start kommer på besøk.

Samuel Adegbenro sto over mot Molde, men er ventet å være med i troppen som reiser til Haugesund. Det som imidlertid virker rimelig sikkert er at Jørgensen ikke spiller mot Haugesund. Midtbanespilleren måtte forlate banen med skade mot Haugesund og tirsdag trente han alternativt i styrkerommet.

Jonevret tar sannsynligvis ingen sjanser, og derfor flyttes Karol Mets opp på midtbanen og Indridi Sigurdsson inn som midtstopper.

Spiller midtbane for Estland

FKH-kampen blir dermed Mets sin første fra start som sentral midtbane. Mot Odd klarte han seg godt i den posisjonene da han ble flyttet fram midtveis i første omgang. 21-åringen spiller også sentral midtbane for Estland og har blant annet spilt i rollen mot England på Wembley.

— Det skal nok gå greit. For meg er det egentlig det samme hvor jeg spiller på banen, sier Mets til Aftenbladet.

Unggutten har hatt en positiv start på sesongen. Selv om prestasjonene har variert noe er han blant Viking-spillerne som har kommet best fra de første seriekampene.

— Jeg synes det har gått litt opp og ned, men nå pleier jeg å være veldig kritisk mot meg selv når jeg evaluerer kampene. Jeg har fått med meg at kampen mot Haugesund er et lokaloppgjør, men jeg tror vi har gode muligheter til et bra resultat, sier Mets.

Sannsynlig Viking-lag (4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Anthony Soares, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Makhtar Thioune, Karol Mets, Yann-Erik de Lanlay - Veton Berisha, Suleiman Abdullahi.

Sannsynlig FKH-lag (4-4-2): Per Kristian Worre Bråtveit - Vegard Skjerve, Martin Bjørnbak, Dusan Cvetinovic, David Myrestam - Daniel Bamberg, Patrick Olsen, Søren Christensen, Roope Riski - Christian Gytkjær, Simon Diedhiou.

 1. Les også

  Viking glade for at de ombestemte seg

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jonevret endrer: Thorsteinsson inn for Bytyqi

 2. FOTBALL

  Thioune på benken

 3. FOTBALL

  Bare tvil om to plasser hos Viking

 4. FOTBALL

  Disse to er bankers på Viking-laget

 5. FOTBALL

  Jonevret: - Nå håper jeg det skjer noe snart

 6. FOTBALL

  Jonevret: - Vi undervurderer ikke Varegg