Fotball

Viking endrer spillestil før den nye sesongen

De mørkeblå anno 2015 skal ha høyt ballinnehav og stort tempo på ballen.

Det er to av fokusområdene til Kjell Jonevret før den nye sesongen.

Viking har tidligere spilt en mer direkte fotball. Spesielt under Jonevrets første halvår som trener lå laget dypt og satte full gass fremover ved ballerobring. Siden har stilen blitt mer og mer ballbesittende.

Med den nye assistenttreneren Ian Burchnall er dette blitt enda tydeligere. Med Burchnall har nye pasningsøvelser og teorier blitt innført. Ballen skal, med noen unntak, gå langs bakken, kort, hurtig og det skal være mye bevegelse.

Øvelsene og teoriene ble testet ut i praksis mot Vidar lørdag. Viking-trener Kjell Jonevret er godt fornøyd med det som var årets første treningskamp. Viking havnet under 0-2 etter bare 22 minutter, men våknet opp og snudde kampen til komfortable 5-2. — At Vidar gikk ut som de gjorde var nesten som bestilt. Vi har trent mye på å spille oss ut bakfra. I 1. omgang ga Vidar oss god trening i å gjøre det med høyt press i mot. I 2. omgang fikk vi også øvd oss på å spille mot etablert. Da ble Vidar liggende veldig lavt. Det var mye bra å ta med seg, men vi har fortsatt mye å jobbe med. Spesielt før pause gjorde vi en del feil, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Les også

Viking skal våge mer i år

Vil ha offensive backer

Nå venter sju treningsdager på spansk jord. Grønt gras og store baner. Der skal Viking fortsette å terpe på en ballbesittende spillestil. Viking har brukt januar måned til mye kondisjonstrening og fysisk.

Nå blir fokuset mer og mer på hvordan laget skal fremstå. Spesielt bevegelsesmønster og offensivt spill står på agendaen. Jonevret nevner også at han vil ha sidebackene mer involvert i angrepsspillet.

Ian Burchnall har innført nye pasningsøvelser og teorier etter at han ble ansatt som assistenttrener. Foto: Kristian Jacobsen

— Dette er litt annerledes i forhold til tidligere sesonger. Vi skal se over Vidar-kampen på video når vi kommer ned og se hva vi trenger å jobbe ekstra med, sier Jonevret.Viking reiser til Spania i morgen. Torsdag skal den ballbesittende stilen testes mot Johan Lædre Bjørdal og hans AGF (dansk nivå 2). Søndag venter Vålerenga.

— Det blir to gode kamper mot bra motstand. AGF har nok kommet et stykke lenger enn oss i oppkjøringen, sier Jonevret og sikter til at deres serie starter opp igjen etter vinterpausen 15. mars.

Les også

Viking vil erstatte Ingason med islandsk PSV-spiller

Ingen stopper på prøvespill

Får Vking-treneren det slik han ønsker er det mulig at Viking får en midtstopper på prøvespill under oppholdet i Spania, men Viking-direktør Arne Larsen Økland sa søndag at han ikke tror det blir aktuelt.

Han sa samtidig at midtstopper-jakten er godt i gang, men at Viking ikke har dårlig tid. På direkte spørsmål om han har snakket med en mann som Johan Lædre Bjørdal var svaret kontant nei.

I helgens kamp mot Vidar startet Karol Mets og Rasmus Martinsen som stoppere. De to slet mot andredivisjonslagets høye press og intensitet. Mets har slitt med en skade tidligere i vinter, har tynt grunnlag og ble tatt av i pausen.

— Mets hadde det litt utfordrende. Han har ikke trent så mye, og slet litt. Han var involvert i det ene baklengsmålet. Og man så jo at backrekken aldri har spilt sammen før. Men jeg er ikke urolig for det. Det kommer til å bli bra. Karol er en bra fotballspiller, sier Jonevret.

Les også

Viking-spillerne ba Økland signere afrikanerne

Bedre etter pause

Vidar kom ut på en helt annen måte i 2. omgang, og da hadde Viking god kontroll defensivt med kaptein Indridi Sigurdsson og Martinsen.

— Rasmus fikk det litt tøft i 1. omgang, men da Vidar lå lavt i 2. omgang var han trygg og god med ballen, sier Jonevret.

En mann supporterne drømmer om å få tilbake er Brede Hangeland. Lørdag fikk han endelig spilletid for Crystal Palace igjen, og Hangeland bidro sterkt til at de tok en viktig 1-0-seier hjemme mot Leicester i Premier League.

 1. Les også

  Viking applauderer nytt FIFA-forbud

 2. Les også

  Friske Viking-penger skal brukes på nye spillere

 3. Les også

  Viking må selge mer

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjell Jonevret
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik spilte Vikings nykommere

 2. FOTBALL

  Viking skal våge mer i år

 3. FOTBALL

  Her er Burchnalls første Viking-ellever

 4. FOTBALL

  Slik stiller Viking i generalprøven

 5. FOTBALL

  Berisha: - Deilig med to scoringer

 6. FOTBALL

  Viking vurderer serbisk stopper