Fotball

Ruud videre til kvartfinale i storturnering

For første gang siden april er tennisproffen Casper Ruud klar for kvartfinale i en ATP-turnering.

Casper Ruud, her fra en kamp under French Open tidligere i år, er videre i ATP-turneringen i Østerrike. Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

  • NTB

Matthias Bachinger ble slått i strake sett i Kitzbühel onsdag.

Ruud imponerte stort tirsdag da han tok seg videre i den østerrikske ATP 250-turneringen med å slå ut spanjolen Pablo Carreno-Busta, tidligere rangert som nummer ti i verden.

I onsdagens møte med den tyske 32-åringen Bachinger innfridde Ruud favorittstempelet sitt og vant i strake sett med sifrene 6-4, 7–6 (7-3).

– Vi visste det ble en tøff kamp selv om det rankingmessig skilte noen plasser. Bachinger er av typen spillere som Casper tidligere har slitt mot, med at de spiller aggressivt i returene og korter ned poeng, sier far og trener Christian Ruud.

– Casper gjorde det vanskelig på slutten, men jeg er fornøyd med gjennomføringen og tiebreaket, understreker han.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Casper Ruud herjet med spanjol

Christian Ruud mener sønnen Casper gikk seirende ut av en tøff test onsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Strake sett

Etter at 20-åringen brøt tyskerens tredje servegame blankt i det første settet, så han seg aldri tilbake og servet med sikkerhet hjem settet til 6-4.

I det andre settet begynte Bachinger å serve langt dårligere, og Ruud benyttet sjansen med å bryte allerede på andre forsøk.

Med to breakballer til 4–1 hadde Oslo-gutten muligheter til å på langt nær avgjøre kampen, men tyskeren sto imot og fulgte opp med å bryte Ruud ved neste anledning.

Likevel viste Ruud seg som mentalt sterkest da han brøt tilbake til 6–5 med en strålende backhand, men Bachinger hadde marginene på sin side i det avgjørende gamet. Dermed gikk settet til tiebreak.

Det vant Snarøya-gutten 7–3.

Disse kan han møte

I kvartfinalen møter Ruud vinneren av østerrikske Dennis Novak, rangert som nummer 119 i verden, og Pablo Cuevas fra Uruguay. Han er rangert som nummer 53 på rankingen.

– Veien videre er åpen. Om han møter Cuevas, så er det en rutinert spiller som jeg synes er veldig god. Han er noe opp og ned, men vanskelig å møte. Det handler om å spille sitt beste spill uansett hvem man møter, understreker Ruud senior, som i sin tid var rangert helt oppe på 39.-plass i verden.

Skulle det bli tap i kvartfinalen, reiser Ruud rett til canadiske Montreal, hvor han skal forsøke å kvalifisere seg til ATP 1000-turneringen. Mot slutten av måneden venter årets siste Grand Slam-turnering i US Open.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis