Wangberg har en gladmelding til TIL-supporterne

Det har vært en frustrerende sesongoppkjøring for Simen Wangberg (26), men nå ser TIL-kapteinen lys i tunnelen.

PÅ VEI TILBAKE: Simen Wangberg ser ikke så fornøyd ut her, men kapteinen tror han rekker seriestarten.

SOTOGRANDE, SPANIA: Trønderen har slitt med en leggskade i mange uker, og har ikke spilt et eneste minutt i oppkjøringen. I det siste har han imidlertid kunnet gjøre mer og mer på trening.

– Det blir forhåpentlig litt fotball her, og så satser vi frem mot Bodø/Glimt-kampen (4. mars). Det ser veldig lovende ut, sier Wangberg til iTromsø.

– Tror du at du rekker seriestarten?

– Ja, det tror jeg!

– Kan du garantere det?

– Det går ikke an å garantere noe, men det ser veldig lovende ut. Vi har nå satt Bodø/Glimt som et mål og det er jo litt tid frem mot det. Da bør seriestarten også være innen rekkevidde, sier Wangberg.

Seriestarten er for øvrig en uke etter Bodø/Glimt-kampen – borte mot Start 11. mars.

Les også

Dette blir TILs lag mot Vålerenga

– Kan lønne seg

– Hvor frustrerende har det vært å være ute med skade så lenge?

– Jeg har jo på en måte ikke fått med meg oppkjøringen, men samtidig har jeg trent veldig godt fysisk og jobbet mye med styrken.

– Jeg håper at det kanskje skal lønne seg i det lange løp, fordi jeg har fått jobbet med svakheter og generell styrke. Da kan man være bedre rustet for resten av sesongen. Jeg håper å få igjen for det senere, og så får man komme seg i «fotball-form» senere, for det er noe annet, sier Wangberg.

Les også

TIL-sjefen intensiverer pengejakten: – Jeg er optimistisk

– Svekker laget vårt

Siden sesongslutt i fjor har TIL solgt tre spillere: Ulrik Yttergård Jenssen (Nordsjælland), Mikael Norø Ingebrigtsen (IFK Göteborg) og Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm).

– Først og fremst er det artig for spillerne selv å få prøve seg «ute» i nye klubber. Det viser at de har gjort noe riktig, men det er ingen tvil om at det svekker laget vårt. Det er tre gode spillere. Det blir hardt å erstatte dem, men samtidig har vi en veldig god tropp. Det har vi vist i treningskampene, sier TIL-kapteinen.

Wangberg erkjenner at TIL har dårlig økonomi, men håper likevel at klubben klarer å forsterke stallen.

– Ja, jeg tror jeg kan si på vegne av hele prestasjonsgruppen her at vi ønsker vi et så godt utgangspunkt som mulig for å prestere. Samtidig vet vi at klubben ikke har all verdens til midler å handle for. Vi som er her får gjøre det beste ut av det. Vi trener godt og så får vi se om det eventuelt kommer nye tilskudd som kan bidra, sier 26-åringen.

Les også

«Det pågår en maktkamp i TIL»

I det siste har Simo Valakari drillet en formasjon med to stoppere (4-3-3) – i motsetning til i fjor da han brukte tre stoppere. Magnar Ødegaard og Jostein Gundersen starter på stopperplassene mot Vålerenga i Marbella i kveld.

TIL (4–3–3): Gudmund Kongshavn – Tom Høgli, Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Kent-Are Antonsen – Oliver Kjærgaard, Morten Gamst Pedersen, Gjermund Åsen – Aron Sigurdarson, Runar Espejord, Lasse Nilsen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk