Fotball

Tunge nyheter for Neymar: Kan miste resten av sesongen

Den brasilianske superstjernen må operere etter overtråkk.

  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Paris Saint-Germains Neymar har pådratt seg et brudd i foten, og nå opplyser klubben at superstjernen må opereres. Det betyr to måneder på sidelinjen.

PSG informerte om skadeomfanget sent mandag kveld. Neymar har fått et brudd i et av de små mellomfotsbeina, som på fagspråket kalles metatarsale knokler.

– Nye undersøkelser utført i dag bekrefter en forstuing av den høyre ankelen, men også et brudd på den femte metatarsal, opplyste klubben. Bruddet er på yttersiden av foten.

Neymar hadde tydelig vondt etter at han pådro seg en ankelskade i Paris Saint-Germains 3-0-seier over Marseille. Brasilianeren måtte fraktes av gressteppet på båre.

Neymar ble fraktet av banen på båre i 3-0-seieren mot Marseille i den franske ligaen søndag. De første legeundersøkelsene etter kampen avdekket ikke et brudd, og PSG-trener Unai Emery var positiv til Neymars sjanser om å nå returkampen i åttedelsfinalen i mesterligaen mot Real Madrid.

At han må opereres betyr at han går glipp av returkampen mot Real Madrid. Det er dårlig nytt for PSG, som ligger under 1–3 fra den første kampen.

Dersom alt går etter planen vil han være tilbake i trening i løpet av mai. En måned senere starter VM i Russland.

(©NTB)

Les mer om

  1. Neymar
  2. Paris Saint-Germain
  3. PSG