Landu-Landu ble årets TIL-spiller

Christian Landu-Landu (23) ble best på TIL-børsen. Neste år skal han bli enda bedre og vil vinne noe med «Gutan».

TIL-JUBEL: Christian Landu-Landu feirer scoring sammen med Simen Wangberg og Zdenek Ondrasek i hjemmekampen mot Haugesund som endte 2–0.

TROMSØ/STAVANGER: 23-åringen kom til Tromsø fra Viking foran fjorårets sesong og oppsummerer 2015 slik:

– Det har gått greit. Det verste har ikke vært at det er kaldt. Det eneste negative er sesongen vi har hatt. Det ble et vanskelig år, men vi klarte oss til slutt og har fått en ny sjanse til å bevise at vi er bedre, sier Landu-Landu.

En Stavanger-ferierende Landu-Landu hevder han er litt overrasket over at han havnet helt øverst på iTromsø-børsen. Han synes Pål Vestly Heigre og Magnus Andersen har levert sterke prestasjoner for TIL denne sesongen.

– Hva med deg selv?

– Jeg vil si det har gått helt greit. Jeg føler at jeg har bevist som de fleste andre at jeg har et bra toppnivå. Samtidig må vi stabilisere oss på et høyere nivå for å kunne gjøre det bedre neste år, sier Landu-Landu.

Satser på cupen

Han trekker fram Rosenborg-kampen hjemme som en kamp der både han og laget var gode. Den endte 1-1 og Landu-Landu ble belønnet med en sekser av iTromsø.

– Hvor mye bryr du deg om spillerbørsen?

– Det er jo noe alle får med seg. Som regel vet man selv om man har gjort en ganske bra kamp eller ikke, svarer midtbanespilleren.

I tillegg til en bedre tabellplassering, håper han også at ”Gutan” kan nå langt i cupen. Landu-Landu legger ikke skjul på at han vil vinne noe – og da er det større sjanse for cupgull enn seriegull.

– Med all respekt for Sarpsborg: Jeg tror ikke det var mange som regnet med at de skulle nå cupfinalen i år. Det viser at det er mulig for mange lag å nå ganske langt – med litt flyt og gjerne gode trekninger, sier Landu-Landu forhåpningsfullt.

Vil ha revansj

Men fra 2015-utgaven har spillere som Zdenek Ondrasek, Benny Lekström, Thomas Kind Bendiksen og Morten Moldskred forsvunnet.

– Jeg skal ikke uttale meg så mye om i hvilke posisjoner vi bør hente spillere, men det har forsvunnet noen, ja, så det sier seg egentlig seg at vi må hente inn noen nye. Jeg håper at vi kan klare å få de på plass tidligst mulig, slik at vi kan begynne å jobbe på trening Det er det enkleste for alle parter, sier Christian Landu-Landu.

I årets sesong står han med null mål og null assists på 20 seriekamper. Det er dog ikke den defensive midtbanespillerens viktigste oppgave. Men det er uansett noe han vil jobbe for å forbedre.

– Det går litt på slike ting, ja, og det var lenge noe jeg prøvde å forbedre i Viking også. Jeg tar ikke for gitt at jeg får spille kampene og vil først og fremst forbedre meg på alle mulige områder. Det er ting defensivt som jeg også vil bli bedre på. Neste år håper jeg på en helt skadefri sesong, sier Landu-Landu, som først fikk sin TIL-debut mot Odd 25. mai på grunn av en skade i oppkjøringen.

– Vi må jobbe hardt og få til en solid oppkjøring neste sesong, og vi vil bevise neste år at vi er bedre enn vi fikk vist i år. Det er det som er målet. Vi er revansjelystne, sier Christian Landu-Landu.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk