Fotball

VIF-direktøren: - Klanen kan ta kontakt 24 timer i døgnet

<p>Supporterne hevder Pål Breen stikker hodet i sanden som en struts.</p>

Oslo 20110520.Administrerende direktør i Vålerenga Pål Breen utenfor Valhall i Oslo fredag. Arbeidsgiverorganisasjonen NISO har tatt ut 95 spillere i streik, noe som medfører at neste serierunde blir avlyst eller utsatt.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Larsen, Håkon Mosvold

 • Stian Rønningen

VALLE (aftenposten.no): Det var ikke feststemning på Vålerengas treningsfelt dagen etter det pinlige cuptapet i Vestfold.

Manager Martin Andresen tok mediefri, mens supporterne i Klanen er misfornøyd med hele ledelsen.

Etter kampen uttalte talsmann Christian Kjellsen at Andresen burde ta sin hatt å gå.

Andresen med mediefri dag

Dagen derpå hadde flere pressefolk tatt turen til Valle med håp om å få en kommentar fra Vålerengas trener, men mediesjef Lasse Vangstein kunne informere om at Andresen ønsket å ta en mediefri dag. Andresen hadde vært tilstede under gjennomgangen av kampen mot Sandefjord, men ønsket ikke å møte pressen i verken før eller etter trening.

— Martin ber om forståelse for at han tar en mediefri dag. Han ønsker å bruke energien til forberedelser til kampen mot Stabæk på søndag, sier Vangstein før dagens trening startet.

Strutsepolitikk

Flere ble overrasket over at trener Andresen ikke stilte seg tilgjenglig for spørsmål. Vanligvis pleier Andresen å være imøtekommende også dårligere tider.

— Han stiller som oftest opp, og jeg kan ikke huske forrige gang det skjedde at han ikke gjorde det, sier Vangstein til Aftenposten.

At Andresen ikke valgte å stille opp førte til flere spekulasjoner om Andresens fremtid i klubben. I intervju med TV2 hevder den andre av Klanens talsmenn, Svein Erik Bakke at det må forandringer til i fremtiden, og at både Martin Andresen og administrerende direktør Pål Breen må stå opp for klubben.

— Vi har en administrerende direktør som driver strutsepolitikk og gjemmer hodet i sanden når det kommer frem noe negativt. Hver gang det er noe positivt, soler han seg i glansen, sier Bakke til TV2. ## Breen frir til publikum

Direktør Breen sier til Aftenposten at han forstår godt at Klanen er oppgitt over tingenes tilstand, men er ikke enig at han selv gjemmer seg bort.

— Jeg kjenner meg ikke igjen i den kritikken. Det er mulig det er overraskende for mange, men det ligger ikke i mitt mandat å uttale meg om sportslige annliggender. Dette ligger under sportslig utvalg. Jeg har aldri unnlat å svare Klanen dersom de har lurt på noe. Dersom Klanen ønsker å prate med meg, er det muligheter for det 24 timer i døgnet, mener Breen.

Vålerengas administrerende leder har fått oppleve kritikk fra Klanen hva angår det sportslige og arrangementet Rimibowl som går ut på å appellere til publikum med ulike underholdningsbidrag i tillegg til kampen mot Stabæk.

Hva angår kritikken fra egne supportere om Rimibowl presiserer Breen at forsøket med å legge til rette

— Det er bra at klanen har en mening. De er en uavhengig supporterforening, men både klubben og Klanen har et felles mål, nemlig at Vålerenga skal gjøre det best mulig. Folk kommer til syvende og sist på kamp på grunn av fotballen. Samtidig må man huske at det koster penger å drifte en klubb, og med den publikumssvikten vi har opplevd må vi gjøre grep for å få flere til å komme på Ullevaal.

Toppspillerutvikler Andre Bergdølmo frir til Klanen i motgangen og håper at supportergjengen nå vil støtte laget.

— Vi har jo gått ut høyt og forventer resultater og jeg forstår kritikken fra Klanen. Samtidig er kjenner ikke Klanen til arbeidet som foregår på trening. Vi vet at dette kommer til å snu, og vi håper og tror at Klanen brauter på oss selv om vi opplever motgang nå, sier Bergdølmo.

 1. Les også

  Hevder Andresen vurderte VIF-exit

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Spillerne i krisemøte

 2. FOTBALL

  Tabelljumbo Stabæk forverret VIF-krisen

 3. FOTBALL

  Vålerenga beklager tribunebråket

 4. FOTBALL

  &laquo;Svennis&raquo; kobles til Vålerenga

 5. FOTBALL

  Bare to Vålerenga-spillere støttet Martin Andresen

 6. FOTBALL

  Andresen styrer Vålerenga på nåde ut sesongen