Rekdal: – Vi er altfor få spillere

<p>Det var tynt besatt på gårsdagens AaFK-trening i storhallen. Kun 13 utespillere trente, og trener Kjetil Rekdal er bekymret over kvantiten i stallen de nærmeste ukene.</p>

Kjetil Rekdal og Leke James (bak)
Kjetil Rekdal og Leke James (bak)

– Til helga drar vi til La Manga, der vi skal spille en rekke tøffe kamper. Vi kan ikke dra dit uten 20 utespillere, og for å få til det må vi både ty til juniorspillere og spillere utenfra, sier han.

Det er allerede klart at juniorene Marius Ødegaard (ex. Herd) og Vebjørn Hoff får bli med sørover. Men i tillegg håper Rekdal å få med prøvespillere.

– Jeg har blant annet en ung sideback på blokka mi, som virker lovende. Han er ikke norsk, og hans CV ser god ut. Jeg kjenner hans agent, og spilleren har bedt agenten skaffe ham en ny klubb. Det hadde vært interessant å få ham med oss til La Manga, så vi får se om vi får det til, sier Rekdal.

Storspilte

I fjor storspilte AaFK på La Manga, og stoppet først i semifinalen. Der det ble tap på straffekonkurranse mot Karpaty fra Ukraina.

– Jeg tror ikke vi er kommet like langt i formutviklingen i år som i fjor, det sier magefølelsen min. Og vi sliter med småskader på enkelte nøkkelspillere , sier han.

I går var ikke Michael Barrantes på treningsfeltet. Han sliter med ømme og stive muskler, og Rekdal vil ikke ta noen sjanser med sitt ess.

– Michael får heller stå over treninger og kamper på La Manga, vi kan ikke risikere at han pådrar seg en strekkskade nå. Jason Morrison er en annen som sikkert trenger en del trening i kroppen før han kan spille for oss , jeg aner ikke hvor mye han har trent på Jamaica.

Morrison skal nå være på veg til Ålesund, og trener trolig med laget fredag. Etter sin svært utvidede juleferie.

Fornøyd

Den andre «julegjesten» Demar Phillips trente godt i går, og Rekdal er fornøyd med hans tilstand.

– Demar seg OK ut. Han jobber hardt på trening, og ser bra ut. Han er da også svært lett-trent, mener treneren.

– Hva med spissen André Senghor, som også Molde er ute etter. Kommer han til AaFK?

– Hvem vet? Vi har visst lenge at Ole Gunnar Solskjær hadde ham på radaren, så det er ingen overraskelse for meg. Vi kan ikke gå «all-in» på Senghor, vi må jobbe også med andre spiss-alternativer. Og det gjør vi, lover Rekdal.

Som liker mer og mer det han ser av unge Leke James, som er eneste nye i stallen så langt.

Tilvekst

– Leke er en klar tilvekst for oss, det er opplagt. Han kan brukes framme, og er også aktuell som avlaster for Barrantes på offensiv midtbane. Ellers ser de to Fredrik’ene våre, med etternavn Carlsen og Ulvestad, bra ut. Kjekt å se at Fredrik Carlsen er på veg tilbake etter sine mange skader i fjor, mener AaFKs trener.

Men han regner ikke med at Amund Skiri og Kjell Rune Sellin skal kunne kjempe om en plass på serielaget fra start av. Skiri ble operert før jul, og må trene alternativt i en del uker til. Det samme gjelder Kjell Rune Sellin som brakk et bein i foten i en romjulsturnering i Trondheim. Også han er uaktuell de neste ukene.

– Med 14-15 mann på trening kan vi ikke drive på stor bane, det blir mye smålags-spill, og området vi trener på blir for lite. Nei, jeg liker ikke mannskaps-situasjonen akkurat nå, fastslår Kjetil Rekdal.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk