Fotball

KFUM klare for 1. divisjon

Neste sesong spiller KFUM i 1. divisjon. Det etter at laget slo Finnsnes lørdag formiddag, mens opprykksrival Grorud tapte mot Skeid.

OPPRYKKSGLEDE: KFUM vant mot Finnsnes og er klare for 1.-divisjon neste sesong.
  • Arne Hole

Elleville jubelscener utspant seg på Finnsnes etter at KFUMs herrelag hadde dratt i land en 2-1-seier over hjemmelaget. Like før slutt hadde Skeid gått opp til 4-3 over Grorud, som dermed trengte to mål i sluttminuttene for å bevare spenningen til siste serierunde. Det greide ikke Grorud, og dermed er KFUM klar for opprykk, ettersom laget har seks poeng til gode rivalen før siste serierunde.

— Dette er helt fantastisk. Jeg har vært med i klubben i 33 år, og å få oppleve dette er utrolig moro, sier leder for sport og program i KFUM, Eivind Årnevåg.

- Satsingen neste år?

— 90 prosent av våre spillere er egenutviklet, og vi skal fortsette å satse som vi alltid har gjort. Det blir ingen kjøpefest selv om vi har rykket opp i 1. divisjon. Det er sikkert noen utenfra som har lyst til å prøve seg. Vi kan love dem 4000 kroner måneden, sier Årnevåg og humrer.

Thriller helt inn

Før den nest siste runden hadde KFUM tre poeng til gode på Grorud, men målforskjellen gikk i Groruds favør: 42 plussmål mot 36 for «Kåffa». Med andre ord ville ingen ting være avgjort hvis begge lag vant sine kamper.

Men Grorud, som har sluppet inn under ett mål i snitt per kamp tidligere i sesong, hadde skikkelig lekkasje i lokalderbyet mot Skeid og tapte 3-4. På Finnsnes tok KFUM ledelsen 1-0 ved Sindre Ek. Hjemmelaget utlignet, men toppscorer Torstein Andersen Aase, med fortid i Stabæk, scoret seiersmålet og trygget opprykket.

BORTEKAMP I NORD: KFUM (i rødt og hvitt) var sterkest borte mot Finnsnes lørdag.

Samtidig er det klart at Lyn rykker ned i 3. divisjon. Laget slo Senja 4-2 på bortebane, men samtidig overrasket Ullern med å slå Vålerenga 2 1-0. Dermed beholdt Ullern tre poengs luke til Lyn og har en betydelig bedre målforskjell.

Har tro på KFUM-laget

I tillegg til Torstein Andersen Aase, har KFUM tre andre spillere med eliteserieerfaring: Kristoffer Dahl (Lyn), Stian Sortevik (Stabæk) og Erik Jonvik (Sarpsborg).

— Midtbanen vår er veldig god. På vårt beste er jeg ikke i tvil om at spillet vårt holder også i 1. divisjon, men det vil handle om å få de gode periodene til å vare lenge. I cupen var vi bedre enn Stabæk i 20 minutter. Det er det beste vi noen gang har gjort, og da fikk vi vist hva som bor i laget - selv om vi tape. Men den kampen ga selvtillit, sier Arnevåg.

Selvtilliten må nok bli med inn i 2016-sesongen.

Les også

  1. Lagkapteinen mistet besinnelsen: Kastet pizza på medspillere og støtteapparat

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Finnsnes IL
  3. KFUM Oslo