Fotball

På denne tabellen er TIL såvidt foran Glimt

Hver fjerde tilskuer har forsvunnet fra Alfheim etter nedrykket i 2013. Nå håper klubben på å vinne publikumskampen i nord.

STØTTER «GUTAN»: Godt liv blant TIL-supporterne på tribunen under fjorårets Europa League play-off-kamp mot Besiktas.
 • Lars Eidissen

Søndag spiller TIL svært viktig kamp i nedrykksstriden hjemme mot Sandefjord. Men det gjenstår å se hvor sterk støtten fra tribunen blir.

4.446 tilskuere så i snitt hjemmekampene da TIL rykket ned i 2013. Så langt i år er snittet 3.395. Det betyr at 24 prosent — eller rundt regnet hver fjerde tilskuer - har forsvunnet fra Alfheim siden sist klubben var oppe i eliteserien.

— Vi har sett i hele fjor og i år at det har vært færre folk. Det er synd at folk ikke kjenner tilhørigheten til å støtte laget. Det er en sak som mange har diskutert, sier leder for supporterklubben Isberget, Alf Edvard Masternes.

— Vi håper og tror at det øker fremover. Nå blir det kjempespennende kamper i høst, og vi ble positivt overrasket 3.500 tilskuere på de to kampene i juli, sier arrangementssjef i TIL, Cecilie Nøstvik.

Les også

Nå er Marin Orsulic klar for Tromsø

49 skiller

Sist både TIL og Glimt var oppe i eliteserien, i 2009, var det med 5.176 i publikumsoppmøte på Alfheim 896 flere tilskuere enn på Aspmyra.

Men i 2008 da TIL tok bronse og Glimt 4. plass i eliteserien, var det bedre oppmøte i Bodø med fattige 21 tilskuere mer i snitt. Også i år tegner det til å bli rekordjevnt. "Gutan" er med sitt snitt på "kvalikplass", 49 tilskuere foran Bodø/Glimts snitt på 3.346 på "nedrykksplass".

— Så lenge vi holder oss over Glimt på en tabell, så er vi alltid fornøyd, sier TIL-trener Steinar Nilsen om statistikken.

Han vil ikke "sutre" over publikumsoppmøtet.

— Vi har vært ekstremt fornøyd med de som har vært her. Det har vært god stemning fra de som har vært her. Jeg tror det blir vanvittig fin stemning her nå på søndag også. Vi håper så mange som mulig finner veien hit og hjelper oss i en viktig kamp.

Les også

Tromsø-spillerne blander seg ikke inn i spillerjakten

Den 12. mann

Cecilie Nøstvik maner til at publikum støtter TIL i innspurten.

Og med godbiter som Bodø/Glimt og Rosenborg igjen som gjenstående kamper på Alfheim i år, bør alt ligge til rette for å vinne publikumskrigen mot Bodø/Glimt — tross den sportslige kjempeoppturen i nabofylket i sør.

— Vi håper på full mobilisering og at publikum er 12. mann. De skal støtte guttene til seier, sier Cecilie Nøstvik foran søndagens kamp.

Den skjuler ikke TIL-målvakt Pål Vestly Heigre betydningen av.

— Det er en viktig kamp. Årets viktigste, sier Heigre.

Les også

 1. Orsulic' rådgiver: – Han har avvist mange klubber

 2. RBK åpner for å slippe Gamst

 3. Tromsø jakter defensive forsterkninger

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Bodø/Glimt