Brann fikk umiddelbar effekt etter Norling-sparkingen

Brann gikk seirende ut av første kamp med Lars Arne Nilsen som sjef.

BRANN STADION (bt.no): Forrige uke fikk Rikard Norling sparken som Brann-trener.

Branns nye trener Lars Arne Nilsen var spent på hvordan spillerne kom til respondere på hans nye system og spillestil. Da lagene gikk i garderoben halvveis, så ikke responsen ut til å være all verden, men etter hvilen våknet Brann.

Kristoffer Larsen fikk Nilsen til å danse på sidelinjen i gledesrus, da han sendte Brann i ledelsen med et kremmerhus av et skudd. Mens gleden var så stor at koreografien ble glemt da Kasper Skaanes satte i Branns andre.

På tampen satte Follo inn en sluttspurt. Først reduserte de, og så satte de nok en ball i nettet. Men den siste scoringen ble annullert, og Brann gikk seirende ut av Nilsens første kamp som sjef.

Lars Arne Nilsen på benken under kampen.

Follo kontrollerte i første omgangBrann åpnet friskt på Stadion, og som under forrige hjemmekamp var det en sprudlende Kristoffer Larsen som ledet an. Etter tre minutter skaffet han frispark i farlig posisjon etter et godt raid. Larsen tok frisparket selv, og smalt ballen i stolpen. Returen traff Bismar Acosta, men costaricaneren klarte ikke å stokke beina i avslutningsøyeblikket.

Deretter handlet det meste om Follo, som i lengre perioder brukte Brann-spillerne som kjegler. Men åpningene i Brann-forsvaret var få, og de fleste angrepene endte i ingenting. Det var inntil en nydelig stikker fant Håvard Dalseth i bakrommet. I Brann-buret var imidlertid Piotr Leciejewski våken, og gikk seirende ut av en-mot-en-duellen. Øystein Vestvatn fikk en ny mulighet på returen, men Bismar Acosta reddet forsøket med et langt bein.

Etter en sjansefattig omgang, gikk til pause på stillingen 0-0.

ENDELIG: Kristoffer Larsen jubler for 1-0-scoringen.

Nesten for FolloDet tok imidlertid ikke lang tid før den første sjansen i den andre omgangen kom. Follo spilte seg vakkert gjennom Branns forsvar, da ballen til slutt endte hos Dalseth, som avsluttet i stolpen.

Brann ville ikke være noe dårligere. Etter 54 minutter fikk Larsen en kjempemulighet, da Marcus Pedersen ikke klarte å få avsluttet feilvendt. I stedet fikk han spilt ballen til sin bedre plasserte, men vel så tatoverte, som bredsidet ballen noen meter til side for mål.

Follo kontrollerte fortsatt tempoet i spillet etter hvilen, men nå var de også farlige fremover. Etter 61 minutter åpnet de Brann-forsvaret med en nydelig hælflikk. Dalseth fikk ballen og forsøkte å finne spissmakker Alexander Ruud Tveter foran mål. Men spissen, som har scoret seks mål denne sesongen, klarte ikke å få en fot på ballen.

Larsen fikk Nilsen til å danse

Branns midtbane slet med å skape noe som helst offensivt, og som en konsekvens ble Fredrik Haugen byttet inn. Et bytte som skulle vise seg å være lurt. For etter 70 minutter vendte han seg fri fra to Follo-spillere og slo ballen videre til Larsen. Fra 18 meter skrudde askøyværingen ballen i krysset, og sendte Brann i ledelsen.

På benken ble Lars Arne Nilsen så glad at han vartet opp med en aldri så liten dans.

Målet tente Brann, som plutselig hadde et langt høyere tempo i pasningsspillet. Bare fem minutter senere resulterte det i nok en stor sjanse. Kasper Skaanes spilte gjennom Marcus Pedersen, som ikke klarte å overliste Jonathan Rasheed i Follo-målet.

Syv minutter før full tid var det Skaanes selv som var ansvarlig for å avslutte angrepet, og da endte det mye bedre. Azar Karadas flikket gjennom Larsen, som løsnet skudd fra distanse. Rasheed reddet forsøket, men måtte gi en retur. Den var Skaanes først på og doblet ledelsen.

Follo satte inn en sluttspurt, og fikk lønn for strevet da Øystein Vestvatn reduserte Branns ledelse med få minutter igjen på klokken. Ut i overtiden fortsatte Follo kjøret, og i kampens siste minutt headet Robin Rasch nok en ball i nettet.

Men i duellen var Rasch for tøff med Leciejewski, ifølge dommeren, og målet ble annullert.