Steenslid: - Kjipt å reise fra Stavanger

<p>Børre Steenslid angrer ikke på overgangen til Molde, selv om han innrømmer at var kjipt å reise fra Stavanger.</p>

steenslid body

— Jeg savner Stavanger, og det var kjipt å reise fra byen. Men sportslig sett var det den rette beslutningen å ta, sier Steenslid til Aftenbladet.no.

Midtstopperens overgang til Molde har ikke blitt det han hadde håpet på.

Den alvorlig korsbåndsskaden han pådro seg i januar er grunnen til at det ikke har blitt ett minutt spilletid denne sesongen.

I over syv måneder har han stort sett måttet oppholde seg i treningsrommet og drive med alternativ trening. Veien tilbake har vært lang, men nå nærmere han seg et comeback på fotballbanen.

— Jeg fikk et lite tilbakeslag forrige uke, og nå må jeg vente litt før jeg kan trene skikkelig igjen. Men for tre uker siden trente jeg sammen med resten av laget, og var med på de fleste øvelsene. Hadde jeg ikke fått tilbakeslaget kunne jeg snart vært aktuell for spill igjen, sier Steenslid.

Vil bli seriemester

Selv om han bedyrer at det viktigste er å bli hundre prosent klar til neste sesong, både håper og tror han på spilletid denne sesongen. Molde leder eliteserien med seks poengs forsprang til Tromsø.

Men kun syv serierunder igjen sier det seg selv at laget fra rosenes by er storfavoritter til å stikke av med gullet.

Det har Steenslid i bakhodet når han nå trener seg opp.

Statistikksenter Eliteserien:

— Man trenger tre kamper for å bli seriemester, og det er klart jeg har et mål om å klare det i løpet av sesongen, sier den tidligere Viking-spilleren.

Trengte et spark bak

Steenslid kom til Viking i forkant av 2007-sesongen, og hadde hele tiden en jevn stigning prestasjonsmessig. Han var også klubbens kaptein i halvannen sesong. Men etter tre sesonger stagnerte utviklingen. Derfor valgte han å forlate klubben.

— Jeg har ikke vært i tvil om at det var riktig å forlate Viking, selv om det var en veldig tøff avgjørelse å ta. Jeg trengte et spark i ræva, og muligheten til å starte på ny igjen. Samtidig skjedde det mye spennende i Molde, sier Steenslid.

Selv om han ikke lenger spiller for klubben, følger han tett med på hva som skjer i Viking.

— Jeg ser de fleste kampene deres på TV. I tillegg har jeg fortsatt kontakt med flere av spillerne i klubben. Det er imponerende at de har klart å snu sesongen, spesielt etter den tøffe starten. Jeg vet hvordan media og folk i byen kan være når ting ikke går som forventet. All ære til spillerne som har klart å snu dette, sier han.

Ser man bort i fra korsbåndskaden og månedene han har måtte tilbringe på sidelinjen, er Steenslig godt fornøyd med tilværelsen i Molde.

— Jeg stortrives, og har glidd godt inn i spillergruppen. Molde er også en veldig trivelig by, sier Steenslid.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk