Fotball

Bilsponsor vil gasse på for å hente Huseklepp

<p>Sponsorpenger og innsamlingsaksjon på trappene.</p>

BERGEN 20100718.Branns Erik Huseklepp etter eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag kveld. Kampen endte 2-2.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
  • Christer Sævig

Bilforhandleren Auto 23 bekrefter overfor bt.no at de har hatt innledende møter med Brann. Temaet har vært Erik Huseklepp. De ønsker å være med på å finansiere bergenserens eventuelle comeback på Stadion.

— Jeg kan bekrefte at vi har hatt samtaler med Brann om Huseklepp. Akkurat nå er det litt for tidlig og uttale seg noe mer konkret, sier Jostein Hatlebrekke, administrerende direktør i Auto 23.

I millionklassen

For snart 10 år siden var samme firma med på å få Seyi Olofinjana til Bergen. Det var en stor suksess. Etter det bt.no har grunn til å tro skal Auto 23 være villige til å bidra med store deler av lønnen Erik Huseklepp krever, i millionklassen.

Brann har i dag ingen sponsoravtale med Auto 23, men de synes likevel ikke det er problematisk å knytte bånd til Brann igjen, selv om de er tungt sponset av konkurrenten Frydenbø.

- Neida. Auto 23 ønsker å være en samarbeidspartner med Brann. Og vi ønsker gode opplevelser for bergenserne, derfor er Huseklepp spennende, sier Hatlebrekke.

BT har tidligere skrevet om andre sponsorer som har vært lunkne til å hoppe inn i noe lønnsmodell rundt Huseklepp. Og torsdag kunne vi avsløre at Rosenborg snuser på landslagsspilleren fra Bergen.

Starter innsamlingsaksjon

Det siste har fått supporterne til å steile. Softball og Bataljonen planlegger en kronerulling for å unngå at marerittet blir til virkelighet. De vil ha ynglingen tilbake i sommer og vil nå starte en innsamlingsaksjon.

- Ja, jeg har forstått det sånn at en innsamlingsaksjon er på gang. Foreløpig er det litt som gjenstår. Blant annet må Brann godkjenne aksjonen, sier Softballs Marius Larsen til bt.no.

I Brann setter man pris på engasjementet fra byens støttespillere.

— Folk har tatt kontakt og sagt at de vil hjelpe til, og det er jo veldig positivt. Både Auto 23, som dere har snakket med, og andre, i tillegg til Softball og Bataljonen, vi har en god dialog med dem, sier Roald Bruun-Hanssen til bt.no.

Overgangssaken kan bli en skikkelig føljetong gjennom sommeren, da Brann neppe er interessert i å betale mer enn nødvendig til Portsmouth som sliter med sine økonomiske problemer. Og da har vi ikke nevnt italienske Bari...

— Denne saken er komplisert, og handler om mer enn bare penger, det handler også om kontrakter og avtaler spilleren har med Portsmouth, sier Branns daglige leder.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien