Fotball

Suárez lekte med West Bromwich

Spissen sørget nærmest på egen hånd for å feie bortelaget av banen med tre mål lørdag.

Det meste handlet om Luis Suarez da West Bromwich ble feid av Anfield lørdag.
  • Jørgen Tjærnås

Luis Suárez, Luis Suárez, Luis Suárez og et drømmemål fra Daniel Sturridge. Slik kan kampen mellom Liverpool og West Bromwich oppsummeres. For angriperen fra Uruguay viste seg fram fra sin aller beste side mot West Bromwich lørdag.

Sturrigde satte riktig nok et elegant punktum med sitt 4-1-mål, men fram til da handlet alt om Suárez.

Etter ni minutter ropte den kontroversielle spissen på straffe da han gikk i bakken. Reprisene viste at Grant McAuley hadde et tak i drakta til urugayaneren, som forsøkte å nå er pasning fra spissmakker Daniel Sturridge.

Samtidig falt Suárez noe enkelt i det han kom inn i straffefeltet.

Men to minutter senere var de fortvilte ropene om dommerens oppmerksomhet glemt. For Suarez er ikke bare omstridt, men også en spiss fra øverste hylle. Feilvendt mottok han ballen på 25 meter. Elegant tråklet han seg forbi tre forsvarere, før han med en presis avslutning sendte ballen i mål ved stolperoten til 1-0. Mest rundlurt var svenske Jonas Olsson, som ble ydmyket med en frekk tunnel.

Herlig heading

Seks minutter senere hentet Suarez en ny scoring av høy kvalitet ut av hatten. Spissen slo selv ut til Aly Cissokho, som sendte ballen tilbake mot angriperen. Fram 16 meter forsøkte han seg med hodet, og det viste seg å være et lurt valg, til tross for at man sjelden ser headinger gå inn fra så langt hold. For ballen stoppet ikke før den traff krysset bak en sjanseløs Boaz Myhill i West Bromwich-målet.

Enda ti minutter senere var tomålscorerer hjernen bak det som burde vært hjemmelagets tredje mål. Med et lurt frispark sørget han for å sende Steven Gerrard alene ned mot dødlinja. Kapteinen slo presist inn til Martin Skrtl, som fra seks meter burde hatt en enkel jobb med å sette ballen i mål. Men det endte i helbom for midtstopperen, til lyden av et kollektivt sukk fra tribunene.

Hat trick

Den tidligere Liverpool-angriperen Nikola Anelka fikk bortelagets beste mulighet da han jagde en lang ball like før pause. Angriperen fikk ballen forbi keeper Simon Mignolet, men Skrtl rakk å klarere det ikke altfor harde skuddet før det trillet over streken.

Etter pause fullførte Suarez sitt hat trick. Gerrard svingte et frispark inn i feltet da 55 minutter var spilt. Og selvsagt var det ustoppelige Suarez som reagerte raskest inne i feltet, og satte inn 3-0 med hodet. Game, set og match, alt besørget av 26-åringen.

West Bromwich skulle imidlertid få tent et lite håp ti minutter senere. Høyreback Billy Jones fosset inn i feltet, og fikk i bakken i duell med to Liverpool-spillere. Det fikk assistentdommeren til å vifte med flagget, og dermed dommer Jon Moss til å peke på straffemerket. Derfra var James Morrison sikker da han dunket ballen hardt opp til venstre.

Drømmemål

Selv om Suarez hadde sørget for å innta hovedrollen, ville Sturridge sikre seg en birolle lørdag ettermiddag. Og det klarte han utmerket etter 77 minutter. 20 meter fra mål så han keeper Myhill stå litt for langt ute. Med en millimeterpresis avslutning fikk Premier Leagues toppscorer fulltreff med lobbforsøket, og dermed stod det 4-1 på resultattavla.

Fire minutter etter forsøkte også Suarez seg med et c-moment, da han kastet seg rundt og forsøkte å brasse ballen i mål fra kort hold. Dessverre for kampens store spiller var Myhill mer med på notene, og keeperen fikk slått ballen i tverrliggeren.

Dermed endte det med solide 4-1 for Liverpool, som med det beholder 2.-plassen på tabellen, to poeng bak ledende Arsenal.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Liverpool FC
  4. West Bromwich Albion FC