Keegan ønsker Ciljan lykke til

<p>En gammel og en ny stjerne møttes i Hamburg i går.</p>

Per Ciljan Skjelbred i Hamburgønskes velkommen avKevan KeagenFOTO: RUNE PETTER NESS

HAMBURG: Per Ciljan Skjelbred er enig med Hamburg om en kontrakt fra 1. januar. Spørsmålet nå er hvorvidt Rosenborg og Hamburg blir enige, slik at trønderen kan bli Bundesliga-spiller før den tid.

Da Per Ciljan Skjelbred kom ut fra forhandlingene med Hamburg-ledelsen i går ettermiddag, uttalte RBK-stjernen at han kan si at han er enig med klubben om sin personlige avtale.

Adresseavisen vet at Skjelbred har sagt ja til en kontrakt som binder ham til den tyske storklubben fra 1. januar 2012. Enten drar han gratis som Bosman-spiller, eller så blir Rosenborg og Hamburg enige om en overgang til serieåpningen mot Borussia Dortmund 5. august.

– Jeg har sett på anlegget og treningsfasilitetene. Det er noen småting som gjenstår. Det er en vanvittig fin by, utrolig spennende, sier Per Ciljan Skjelbred.

Tre rådgivere på plass

Adresseavisen var til stede på den mektige Imtech Arena da trønderen kom ut av forhandlingene med sportsdirektør Frank Arnesen i går. I tillegg til samboeren Kristina hadde han med Lars Petter Fosdahl, Bjørn Tore Kvarme og Andreas Ekker som rådgivere.

– Hamburg er en vanvittig stor klubb. Det blir utrolig bra å få vise meg frem, sier 24-åringen.

(saken fortsetter)

FERDIG MED FORHANDLINGENE: Agent Lars Petter Fosdahl (til venstre), rådgiver Andreas Ekker, Per Ciljan Skjelbred, rådgiver Bjørn Tore Kvarme og Skjelbreds samboer Kristina Jørgensen kom ut fra forhandlingene med Hamburg-ledelsen i går ettermiddag. Nå blir Ciljan Hamburg-spiller. (Foto: Rune Petter Ness)

Hamburg er Tysklands nest største by, med 1,7 millioner innbyggere. Klubben Hamburger Sport-Verein har spilt kontinuerlig i den tyske toppdivisjonen siden etter første verdenskrig og er det eneste laget som alltid har spilt i Bundesliga siden oppstarten i 1963. Kevin Keegan, Franz Beckenbauer, Manfred Kaltz og Ruud van Nistelrooy er noen av stjernene som har spilt i Hamburg-trøya. Etter forhandlingsmøtet i går sto den kanskje største av dem alle, Kevin Keegan, ute på parkeringsplassen og tok Per Ciljan i hånda.

Statistikksenter Bundesliga:

Hilste på Keegan

– Jeg vet ikke hvem han er, men jeg ønsker ham lykke til, smiler Keegan til Adresseavisen.

– Jeg visste ikke at Keegan hadde spilt for Hamburg, smiler Ciljan tilbake.

Lade-gutten får nå muligheten til å vise både for Keegan og resten av Fotball-Europa hvilke egenskaper han besitter på fotballbanen.

(saken fortsetter)

HAMBURG-LEGENDE: Kevin Keegan møtte Adresseavisen utenfor Imtech Arena. (Foto: Rune Petter Ness)

Hamburger Sport-Verein har vunnet den tyske serien seks ganger, sist såpass langt tilbake som i 1983. To ganger har klubben vært i Mesterligaen.

Ifølge rådgiver Andreas Ekker var Ciljan og Hamburg i møter i hele går, der hans personlige betingelser ble drøftet og en legesjekk ble gjennomført. Ekker ville i går kveld ikke kommentere om hvorvidt partene var enige om en fireårskontrakt.

MEKTIG ARENA: Imtech Arena blir Per Ciljan Skjelbreds nye arbeidsplass. Stadion tar 57000 tilskuere. (Foto: Rune Petter Ness)

Vil ikke slippe før august

RBK-ledelsen har vært krystallklare på at kontinuitetsbæreren ikke får dra før tidligst 5. august, når den andre kampen i tredje mesterligakvalifiseringsrunde er spilt. Skjelbred svarer på denne måten på spørsmål om han er skuffet over å vente:

– Skuffet og skuffet? Slik er gamet.

Rådgiver Andreas Ekker sier at Hamburg og Rosenborg er i dialog og at han håper at de kommer til enighet, slik at Skjelbred blir Hamburg-spiller raskest mulig.

– Vi forventer at klubbene kommer til enighet, sier rådgiveren.

Dermed er spørsmålet som gjenstår bare når Per Ciljan Skjelbred kan starte sitt proffeventyr ved Elbens bredd i Nord-Tyskland.

Se video: — Per får ikke gå ennå

svp://98580?view=ap

Per får ikke gå, ennå